h i r d e t é s

Karácsony: közös kampánystábot állít fel négy ellenzéki párt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony: közös kampánystábot állít fel négy ellenzéki párt

2019. június 27. - 16:23

 

Az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum vezetői megállapodtak abban, hogy az őszi önkormányzati választási kampány idejére egy közös politikai testületet és közös operatív kampánystábot hoznak létre.

Budapest, 2019. június 27. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa, az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás győztese sajtótájékoztatót tart a budapesti Városháza előtt 2019. június 27-én. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: korábban azt mondta, az előválasztás lezárulta után mindössze tizenkét órára van szükség ahhoz, hogy az ellenzéki pártok közötti viszonyokat "kiegyenesítsék", a bizalmi problémákat megoldják, és közös kampánycsapattal vágjanak neki az önkormányzati választásnak, Budapest "visszafoglalásának".

A Párbeszéd társelnöke a részleteket ismertetve azt mondta, hogy a politikai testületben mindegyik csatlakozó párt vezető politikusokkal képviselteti magát és közösen alakítják ki a stratégiát. A közös operatív kampánystábot a pártok erőforrásaira és aktivistáira építve hozzák létre - tette hozzá. Magyarázatként azt mondta, hogy a pénz, a hatalom és a média a Fidesz oldalán áll, ezt csak azzal tudják kompenzálni, ha aktivistákkal lepik el a fővárost.

Karácsony Gergely közölte, remélik, hogy hamarosan tovább bővül az együttműködők köre, mert szükségük van a Jobbikra és az LMP-re is. Kérdésre válaszolva azt mondta, a felmérések szerint ő tudja a legjobban mozgósítani az ellenzéki szavazókat és neki van a legtöbb esélye Tarlós István főpolgármesterrel szemben.

Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kiderült-e már, ki volt az a stábtagja, aki azzal hívogatta a választókat, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is őt támogatja az előválasztáson.
Megkérdezték tőle, kinek üzent, amikor szerdán, az előválasztási eredmény tudatában azt mondta, hogy "nincs több politikai szarkavarás". Karácsony Gergely azt felelte, hogy a jobboldali, kormánypárti sajtónak.
A DK-tól azt várják a budapestiek, hogy betartsa a megállapodást, és a pártoknak is ez a közös érdekük - jelentette ki egy újabb felvetésre reagálva. (MTI)


 

h i r d e t é s