fbpx Kásler Miklós elmondta, hogy a magyar egészségügy milyen értékeken alapul | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kásler Miklós elmondta, hogy a magyar egészségügy milyen értékeken alapul

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kásler Miklós elmondta, hogy a magyar egészségügy milyen értékeken alapul

2021. október 26. - 15:05

 

A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán.

A kép illusztráció! - Forrás: Kásler Miklós Facebook oldala

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket.

A miniszter kiemelte: a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként - kastélyában kórházat kialakítva - ingyenesen gyógyította a rászorulókat.
A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, ők ezt a keresztényi tradíciót képviselik: emberségből mutattak példát.

Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyújtotta át. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s