fbpx Késnek a szűrővizsgálatok, ezért rengeteg a súlyos rákos beteg | CIVILHETES

h i r d e t é s

Késnek a szűrővizsgálatok, ezért rengeteg a súlyos rákos beteg

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Késnek a szűrővizsgálatok, ezért rengeteg a súlyos rákos beteg

2021. október 10. - 06:12

 

A fehérvári kórház onkológiai osztályának főorvosa szerint egyre nagyobb terhelés mellett dolgoznak. Egyes vizsgálatokra pedig még mindig nehéz bejutni a betegeknek.

Forrás: RTL Hírado/rtl.hu

Rengeteg előrehaladott állapotban lévő rákos beteggel találkozik az onkológián, mert a szűrővizsgálatok háttérbe szorultak a járvány miatt, az orvosokat ugyanis át kellett vezényelni a Covid-osztályokra - mondta Szabó István, a fehérvári kórház onkológiai osztályának főorvosa az RTL Híradónak.

"Van olyan vizsgálat, amire azt mondják, hogy ebben a hónapban nem lehet bejelentkezni, majd jövő hónap elsején, és jövő hónap elsején, amikor felhívja a beteg, akkor azt mondják, hogy már betelt ez a vizsgálat, majd következő hónap elsején telefonáljon" - fogalmazott az onkológus, aki arról is beszélt, azért fontos, hogy korán felfedezzék a betegséget, mert akkor a beteg körülbelül olyan eséllyel gyógyul meg belőle, mint egy vakbélgyulladásból.

Hasonló a tapasztalata a Mellrákinfó Egyesületnek is, pedig ennek alapítója szerint sok beteg élete azon múlik, hogy időben felfedezik-e a rákos daganatot. Éppen ezért a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára hívták fel a figyelmet. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s