h i r d e t é s

Két palesztin tinédzserlány támadt egy palesztin férfira, mert zsidónak hitték

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két palesztin tinédzserlány támadt egy palesztin férfira, mert zsidónak hitték

2015. november 23. - 14:50
0 komment

 

Ollókkal támadt és megszúrt egy idős férfit két tizenéves (16, illetve 14 éves) palesztin lány Jeruzsálem keleti részében hétfőn a két hónapja tartó erőszakhullám legújabb eseményeként. Izraeli rendőrök rálőttek a támadókra és egyiküket lelőtték.

AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA

Annyit tudni róluk, hogy rokonok voltak - írja a 444.hu.

A rendőrség közlése szerint az egyik merénylő meghalt, a másik megsebesült, amikor egy közelben álló rendőr tüzet nyitott. A 70 éves palesztin férfi, akit a tinédzser támadók nyilvánvalóan izraelinek hittek, a nyakán és a hátán szenvedett szúrt sérüléseket. A közelben egy civilt a rendőrök lövései sebesítettek meg. A hatóság tájékoztatása szerint a rendőr azután lőtt, hogy a lányok felszólításra sem álltak meg, sőt tovább közelítettek feléje.

Az eset a Mahane Jehuda piac - egy nagy forgalmú szabadtéri piac - közelében történt és nagy riadalmat váltott ki a tömegben. 

A szeptember közepén kezdődött erőszakhullámban eddig összesen tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg Jeruzsálemben, illetve a palesztin területeken. A palesztinok többségét az izraeli biztonságiak ölték meg, miközben az előbbiek merényletet hajtottak végre.

Kedden John Kerry amerikai külügyminiszter izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik, hogy elősegítse a feszültség enyhülését. Ez lesz egy év után az első látogatása a konfliktusban érintett feleknél.

 

444.hu / MTI / Times of Israel


 

h i r d e t é s