h i r d e t é s

Két tragédia egymás mellett – Pintér is megszemlélte a Hableány kiemelését

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két tragédia egymás mellett – Pintér is megszemlélte a Hableány kiemelését

2019. június 12. - 09:33

 

Megvan ennek is a maga bája. Egy károkozó kórokozó – hogy ne nevezzük vírusnak belügyminiszterünket – jelenik meg ott ahol már amúgy is kész a baj. Nem túl hatásos, de gesztusnak elmegy. Azok után, hogy csak több nap késéssel végül tegnap sikerült kiemelni a szerencsétlenül járt hajót, a belügyminiszter is szükségét érezte, az ügyben elkötelezett politikus pózát felöltve megjelenni a helyszínen.

Pintér Sándor szemlél - Forrás: hvg.hu

Jó PR-fogás lehetne. Ha éppen Pintér Sándor jelenléte bármiben is felgyorsítaná, vagy eredményes volta felől biztosítaná az akciót. Hogy eközben milyen gesztust tett, már csak a Fideszre jellemző érzéketlenséget jellemzi kiválóan.

A Hableányt kedden kora reggel kezdték el kiemelni a Duna mélyéről. Közben többször megálltak, vizet szivattyúztak, valamint átvizsgálták a hajótestet, és eközben négy holttestet is megtaláltak.

A roncsot kedd délután uszályra helyezték, majd a Botond tolóhajó segítségével szállították Csepelre, ahol napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez. /hvg/

Mint mindenütt hangsúlyozzák az illetékesek, a roncsot centiméterről centiméterre átvizsgálják, hogy minden a balesettel kapcsolatos információt megtudjanak. Tiszta sor. Egyedül az nem teljesen világos, hogy ehhez miért kellett a belügyminiszter jelenléte?

Kedd délelőtt Pintér Sándor belügyminiszter ellátogatott a Margit hídhoz, ahol zajlik a Hableány roncsának a kiemelése. A politikus tíz percet töltött a helyszínen, ahol mostanáig négy áldozat holttestét emelték ki a Hableány roncsából, és fotós kollégánk, Merész Márton képének a tanúsága szerint a győzelem jelével, a kezével V betűt formázva üdvözölte a mentőegységeket. /168 óra/

Némileg ízléstelen gesztus, noha ezt is ki lehet magyarázni. Mert ugye milyen jól veszi ki magát, hogy egy prominens politikus személyesen jelenik meg és figyeli a kiemelt fontosságú műveletet.


 

Kommentek

h i r d e t é s