h i r d e t é s

Kiosztotta a Népszavát a közmédia, amiért számonkérték őket, hogy miért Bidenre kenték a Capitolium ostromát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiosztotta a Népszavát a közmédia, amiért számonkérték őket, hogy miért Bidenre kenték a Capitolium ostromát

2021. január 16. - 06:20

 

A cikk névtelen szerzője általános iskolai magyarórára küldte a lap újságíróit.

Forrás: Híradó / YouTube

"Újból mellélőtt a baloldali álhírlap" címmel közöltek egy cikket késő délután a Hirado.hu oldalon, amellyel a Népszavának üzentek.

A lap ugyanis levélben kérte számon a közmédiát, hogy miért úgy számoltak be az M1 Híradójában a Capitolium ostromáról, mintha azért Joe Biden elnöksége lenne a felelős.

A Népszava szerint "Európában valószínűleg példátlan, hogy a magyar közmédia híradója mindezt azzal a címadással interpretálta, hogy Káoszt hozott Biden elnöksége"

A Hirado.hu erre egy névtelen szerző által írt cikkben reagált, bár a Népszava által feltett kérdésekre nem válaszolt.

"Abba ne menjünk most bele, hogy Európában tényleg példátlan, hogy a magyar közmédia milyen címet ad egy anyagnak, hiszen Európában nincs több magyar közmédia, ezért erre valóban lehetetlen másik példát találni. Ez ugyanis már legalább ötödik elemi szintű fogalmazási készséget igényelne, de a szerző már ennél jóval korábban elvérzett volna az általános iskolában" - írta a szerző, majd azt tanácsolta, hogy "érdemes lenne a szavak jelentését tanulmányozni, és nem állandóan a politikai motivációnak eleget téve anyagokat írni a semmiről".

Szerinte ugyanis a Népszava újságírója "már a rokonértelműséggel sincs igazán tisztában, hiszen a név nélkül nyilatkozókra hivatkozva "zavargásról" ír, de közben visszásnak tartja, hogy az M1 Híradója a "káosz" kifejezést használja".

"A Népszava kollégáinak csak azt tudjuk javasolni, hogy a pártközpontokban zajló fejtágítás helyett inkább néhány általános iskolai magyarórát látogassanak meg" - tette hozzá. (szmo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s