h i r d e t é s

Király József kezdeményezésére egyeztettek az evangélikus bérház felújításáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Király József kezdeményezésére egyeztettek az evangélikus bérház felújításáról

2021. április 22. - 11:05

A mai napon az Evangélikus Egyház tanácstermében megbeszélést folytatott a szecessziós Luther-palota lehetséges felújításáról Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Király József, a Belváros képviselője és utóbbi meghívásának eleget téve Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője és Kis János evangélikus lelkész, számol be az eseményről Király József a szerkesztőségünk részére eljuttatott levelében.

A téma önmagáért beszél, hiszen főterünk egyik ikonikus épülete, a Mende Valér által tervezett evangélikus bérházegyüttes már régóta felújításra szorul. Mivel a város és az Evangélikus Egyházközösség közösen birtokolja ezt az épületet, mindenképpen közös gondolkodást és cselekvést igényel annak felújítása  – írja az építész, műemlékvédelmi szakmérnök Király.

A megbeszélésen elhangzott, hogy nemcsak a tetőszerkezet és a homlokzat károsodott az elmúlt évtizedekben, hanem tartószerkezeti problémák is súlyosbítják a helyzetet.

A megbeszélést és a helyszíni bejárást követően kölcsönösen abban állapodtak meg, hogy mint tulajdonostársak külön-külön is megvizsgálják milyen lehetőséget látnak az épület teljes körű felújítására és annak közösségi célú hasznosítására, amit egy újabb találkozás keretében véglegesítenék.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky