h i r d e t é s

Kis híján az életébe került a hajvágás: fordásza miatt kapott szélütést egy férfi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kis híján az életébe került a hajvágás: fordásza miatt kapott szélütést egy férfi

2016. december 14. - 08:45
1 komment

 

Csak az életét megmentő orvostól tudta meg Dave Tyler, a 45 éves, kelet-sussexi hangmérnök, hogy létezik a „szépségszalon-sztrók szindróma” - írja a 24.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: 109.hu

A férfi három nappal az után, hogy fodrásznál járt, összeesett az utcán, miközben egy megbeszélésre tartott.

Amikor magához tért a kórházban elmondta, csak arra emlékszik, hogy hirtelen nem érezi a teste a bal oldalát, majd minden elsötétül. Kicsit furcsállta, amikor a doktor megkérdezte tőle, jár-e fodrásznál nemrégiben, de néhány perccel az után, hogy igennel válaszolt, mindent megértett.

Az orvos elmagyarázta neki, hogy miközben a fodrászatban megmosták a haját, a kagyló pereme súlyosan roncsolta az egyik nyaki artériáját, vérrög alakult ki, ami végül szélütést okozott. Bár a probléma ritka, koránt sem példátlan.

Dave Tyler esete még 2011-ben történt. A kétgyermekes apa három hónapot töltött kórházban, majd még fél évet lábadozott otthon, mire újra munkába állhatott. A sztrók azonban maradandó károkat is okozott. A férfi soha többé nem vezethet autót, egyensúly problémái vannak, olykor váratlan fájdalomhullám önti el a teste bal oldalát, és felszökik a láza, máskor akaratlan szemmozgások miatti kettős látástól szenved.

A férfi azt mondja, egy éven át járt ugyanabba a brightoni fodrászatba, s bár a hajmosót mindig kényelmetlennek találta, úgy gondolta, udvariatlanság lenne panaszkodni miatta. Dave Tyler pert indított az üzlet ellen. Az eljárás nemrég peren kívüli megegyezéssel ért véget: a fodrászat 90 ezer fontot (közel 34 millió forintot) fizetett neki kárpótlásként.

A férfi egyik legfőbb célja most az, hogy felhívja az emberek figyelmét a problémára, hiszen elég egy párna, vagy egy vastagabb törölköző ahhoz, hogy biztosan nem történjen hasonló, akár halálos végkimenetelű eset.

(Metro) / 24.hu


 

h i r d e t é s