h i r d e t é s

Kiszivárgott egy felvétel: megölték a szaúdi újságírót a konzulátuson a törökök szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiszivárgott egy felvétel: megölték a szaúdi újságírót a konzulátuson a törökök szerint

2018. október 15. - 17:00

 

A török hatóságoknak olyan hangfelvétel került a birtokukba, amelyből kiderül, hogy az eltűnt szaúdi újságírót meggyilkolták az Isztambulban lévő szaúdi konzulátuson - jelenti a Reuters. 

Forrás: 24.hu

Szaúd-Arábia tagadja, hogy a szaúdi konzulátuson meggyilkolták volna a férfit, azt állítják, hogy onnan élve távozott. A török hatóságok azonban most olyan felvétel birtokába jutottak, amely alapján világos, hogy ott ölték meg.

A szaúdi királyságot élesen bíráló Dzsamál Hasogdzsinak azt követően veszett nyoma, hogy október 2-án bement hazájának isztambuli konzulátusára, hogy közelgő esküvőjéhez beszerezze a hivatalos dokumentumokat.

A The Washington Post - amelynek a szaúdi újságíró is munkatársa volt - csütörtökön internetes oldalán közölte, hogy a tudomására jutott hang- és videofelvételek szerint Hasogdzsit meggyilkolták a konzulátus épületében. Rijád ezt tagadja, és azt állítja, hogy az újságíró távozott a konzulátusról.

Donald Trump amerikai elnök azt mondta, hogy az Egyesült Államok szigorúan megtorolná, ha kiderülne, hogy a szaúdi vezetés áll Dzsamál Hasogdzsi eltűnése mögött.

Trump szavai után beszakadt a szaúdi tőzsde és emelkedésnek indult a kőolaj világpiaci ára. (portfolio.hu)


 

h i r d e t é s