h i r d e t é s

Kiterjesztette a nyomozást a DNA a PSD kincstárnokának ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiterjesztette a nyomozást a DNA a PSD kincstárnokának ügyében

2019. április 23. - 08:50

 

A DNA szerint 2017 júliusában a kincstárnok egyik családtagja megvásárolt a párttól egy több mint 300 ezer lejt érő luxusgépkocsit, de nem fizette ki azt, csak egy évvel később, 2018 augusztusában utalták az autó vételárát. - írja a maszol.ro.

Mircea Drăghici és Codrin Ştefănescu a DNA székházánál Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea Forrás: maszol.ro

A PSD kincstárnoka ellen sikkasztás és a párttámogatásként nyújtott összegeknek az eredetitől eltérő célokra való felhasználása miatt indított bűnvádi eljárást a DNA a hónap elején. Mircea Drăghici ugyanakkor hazugságnak nevezte, hogy házat és autót vásárolt volna a párt pénzén. 

A PSD kincstárnoka és Codrin Ştefănescu, a párt főtitkára hétfőn az üggyel kapcsolatos dokumentumokat vitt a korrupcióellenes ügyészségre.

A DNA székhelyére való érkezésükkor Codrin Ştefănescu azt mondta, az AEP és a Számvevőszék rendszeresen ellenőrzi, miként költik el a politikai pártok a rendelkezésükre álló összegeket, és - állítja - az ügyészek vizsgálódása csak abban az esetben lenne indokolt, ha valamelyik intézmény súlyos rendellenességeket észlel.

Ez esetben azonban nem volt szó ilyesmiről, ezért - véli a pártfőtitkár - az ügyészek visszaélést követnek el a pénzfelhasználással kapcsolatos vizsgálattal. Ştefănescu rámutatott, információik szerint a párt több vezető tisztségviselőjét is beidézik a napokban az ügyben, és mivel úgy vélik, hogy a "romániai demokrácia számára veszélyes precedenst teremthet" ez a kivizsgálás, fontolóra veszik, hogy tegyenek feljelentést az ügyészek ellen. 

maszol.ro


 

h i r d e t é s