fbpx Kitettek egy QAnon-hívő képviselőt az egyik bizottságból | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kitettek egy QAnon-hívő képviselőt az egyik bizottságból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kitettek egy QAnon-hívő képviselőt az egyik bizottságból

2021. február 05. - 06:57

 

Bár Marjorie Taylor Greene szerdán megtagadta az összeesküvés-elméletet, még néhány republikánus párttársa is a demokrata többséggel szavazott.

Marjorie Taylor Greene - Forrás: Politico

230:190 arányban, vagyis 11 republikánus képviselő támogatását is megszerezve az amerikai képviselőház demokrata többsége megfosztotta bizottsági helyeitől Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselőt. Taylor Greene első ciklusát kezdte januárban a képviselőházban, de már bőven hírhedt volt arról, hogy nyíltan támogatta és hirdette az elmúlt évtizedek legőrültebb összeesküvés-elméletét, a QAnont, amely szerint a világot a demokrata politikusok és hollywoodi sztárok pedofil-sátánista koalíciója irányítja, és Donald Trump valójában ellenük folytat szent háborút az amerikai hadsereg titkos támogatásával.

Taylor Greene - aki emlékezetes módon egy "cenzúrázva" feliratú maszkban szólalt fel életében először az amerikai képviselőház több tévében élő egyenesben sugárzott ülésén, nézők tízmillióinak szeme láttára -  emellett kételkedik a 9/11-es merényletekben, a fegyverellenes lobbi által szervezett kamunak nevezett iskolai tömegmészárlásokat, és nyíltan buzdított demokrata politikusok felakasztására. A csütörtöki szavazás előtt aztán nyíltan megtagadta korábbi nézeteit, bár gyorsan hozzátette, hogy szerinte a média "ugyanolyan hibás" a hazug nézetek terjesztésében, mint a QAnon-elmélet közösségi médiában szuperaktív hívei.

Az ősszel megválasztott, január 6-án felesküdött Greene-t frakciója a költségvetési és az oktatási bizottságba delegálta. A republikánusok képviselőházi frakcióvezetője, a Donald Trump szövetségesének számító kaliforniai Kevin McCarthy ellenezte visszahívását. Ez persze természetes, a bizottsági delegálás hagyományosan a frakciók saját hatásköre, és Greene visszahívása súlyos precedenst teremt, mivel így a jövőben a mindenkori többség felhatalmazva érezheti magát arra, hogy kiszavazza a kisebbségi frakció delegáltjait adott bizottságokból.

11 republikánus képviselő - azok, akik a Donald Trump elleni vádemelést is megszavazták korábban - azonban egyetértett a demokratákkal abban, hogy Taylor Greene átlépett egy határt azzal, hogy választott képviselők meglincselését támogatta. (Via BBC) / 444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s