fbpx Kodály Aperitif címmel új művészeti és gasztronómiai fesztivál debütál augusztus közepén Pécsen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kodály Aperitif címmel új művészeti és gasztronómiai fesztivál debütál augusztus közepén Pécsen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kodály Aperitif címmel új művészeti és gasztronómiai fesztivál debütál augusztus közepén Pécsen

2021. augusztus 01. - 11:23

 

Kulturális programokkal, gasztronómiai csemegékkel, friss nyáresti élményekkel várja az érdeklődőket a pécsi hangversenyteremnél augusztus 18. és 22. között zajló Kodály Aperitif fesztivál - közölték a szervezők az MTI-vel.

Forrás: Librarius.hu

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint a pécsi Pannon Filharmonikusokkal (PFZ) közösen rendezett új fesztiválon fellép a Modern Art Orchestra, amely olyan zenészekkel érkezik Pécsre, mint Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete-Kovács Kornél.
    Az Az Vagy Nekem című programon Hámori Gabival, Tompos Kátyával, Debreczeny Csabával és a Belmondo frontemberével, Czutor Zoltánnal is találkozhat a közönség, míg a PFZ Rossini-gálával, augusztus 20-i ünnepi műsorral és filmzenei csemegékkel készül a rendezvényre.    
    A PFZ honlapján kiemelték, hogy a rendezvényen két jubileumot is ünnepelnek, hiszen a pécsi hangversenyterem, a Kodály Központ tíz éve nyitotta meg kapuit, míg a zenekart 210 esztendeje alapították.
    Az eseményeket a Kodály Központ tetőteraszán, illetve az épületet körülvevő parkban és ligetben rendezik meg.     A főbejárat előtt felállított színpadon változatos esti programok várják a közönséget, akik a madártávlatból zongorabillentyűket idéző lépcsősoron kialakított nézőtéren, a tetőteraszon elszeparált páholyokban vagy a parkban pokrócon piknikezve élvezhetik az előadásokat. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek