h i r d e t é s

Konzervatív kanadai gondolkodóval tárgyalt Orbán Viktor

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Konzervatív kanadai gondolkodóval tárgyalt Orbán Viktor

2019. május 30. - 10:24

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus professzort, aki a május 30-31-én megrendezendő Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre - tájékoztatta az MTI-t csütörtök reggel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest, 2019. május 30. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jordan Peterson kanadai politológus, pszichológus professzor találkozója a Karmelita kolostorban 2019. május 30-án. Jordan Peterson a május 30-31-én megrendezendő Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre. - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A neves keresztény-konzervatív gondolkodó és a magyar miniszterelnök kötetlen beszélgetésén olyan aktuális politikai kérdések kerültek szóba, mint az illegális bevándorlás, amelyet mindketten szükségtelennek és veszélyesnek neveztek; valamint a politikai korrektség, amely nézetük szerint ellehetetleníti az értelmes vitákat a közéletben, ráadásul "ideológiailag motivált emberek kis csoportjának találmánya".

A beszélgetésen Orbán Viktor és Jordan Peterson kitértek a kommunista rémtettek napjainkban tapasztalható eljelentéktelenítésére; ennek kapcsán felidézték az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek Karl Marxot mentegető elhíresült beszédét, amelyet szégyenletesnek és megdöbbentőnek neveztek.
A Brain Bar fesztivált 2015-ben alapították olyan platformként, ahol az egyének, a közösségek és az emberiség egészének jövőjét vitatják meg a résztvevők. Az eseményen 2018-ban több mint tízezren vettek részt; az élő közvetítést világszerte több mint 38 ezren követték. (MTI)


 

h i r d e t é s