h i r d e t é s

Korábban is elkapták bekokainozva a zuglói gázolót, mégis tovább engedték

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Korábban is elkapták bekokainozva a zuglói gázolót, mégis tovább engedték

2017. augusztus 25. - 11:23

A 26 éves T. Klára Petra tavaly novemberben bekokainozva halálra gázolt egy 85 éves férfit Budapest XIV. kerületében. - írja Propeller

Két halálos baleset, amelynek résztvevője korábban kokaint fogyasztott. M. Richárdé 2017. május 15-én, T. Klára Petráé 2016. november 7-én történt - Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A 26 éves T. Klára Petra tavaly novemberben kokain hatása alatt, fékezés nélkül halálra gázolt egy 85 éves férfit Budapest XIV. kerületében, de elmondása szerint ezt nem vette észre, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Egy szépségszalonban kapcsolták le.

Most kiderült, hogy a nőt  még tavaly áprilisban Újpesten találták meg a rendőrök szintén bekokainozva, a volánra borulva.

Ekkor azonban nem vették el a jogosítványát, mivel a kokainozás bizonyítására szolgáló szakértői vélemény későn készült e. Konkrétan azután, hogy novemberben szintén bekokainozva elgázolta az idős férfit Zuglóban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint az áprilisi eset után nem volt lehetőség bevonni T. Klára Petra jogosítványát, ugyanis a kábítószer hatása alatt történt járművezetés bizonyítása – az ittas vezetéssel ellentétben – nem lehetséges a helyszínen, hanem hosszadalmas szakértői, laboratóriumi vizsgálatot igényel.

A Magyar Nemzet szerint az ilyen szakvélemények átlagosan 56 nap alatt készülnek el, ebben az ügyben azonban még a szokásosnál is tovább húzódott a dolog.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a szakértői kar ugyan tényleg súlyos létszámhiánnyal küzd (az országban 8 aktív igazságügyi toxikológus szakértő, 4 szakértőjelölt és 15 aktív technikus vesz részt szakértői vélemények készítésében), de az, hogy ilyen sokáig húzódjon egy szakvélemény elkészítése, még így is furcsa. – írja a Magyar Nemzet.