h i r d e t é s

Kövér szerint nem volt hibátlan a kabinet az eltelt években, de azért "csak a Fidesz"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kövér szerint nem volt hibátlan a kabinet az eltelt években, de azért "csak a Fidesz"

2022. március 20. - 07:21

A házelnök Egerben tartott választás előtti fórumot és elmondta, hogy „minden józan megfontolás a Fidesz mellett szól”

Kövér László kampányol - Fotó: Dr. Pajtók Gábor Facebook oldala

Amennyiben biztonságban és békében szeretnénk leélni a következő négy esztendőt Magyarországon, minden józan megfontolás a Fidesz mellett szól – erről az Országgyűlés elnöke beszélt szombaton Egerben, egy választási fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Kövér László az MTI szerint beszélt arról is, hogy „normális körülmények között egy választás tétje az, hogy értékközösségtől függően a politikai paletta különböző oldalán álló felek milyen jövőképet kínálnak a választóknak”. Az alapvető irányokat azonban „jobb esetben egy demokráciában” nem szokták másként meghatározni, és 180 fokos eltéréssel irányokat kijelölni – fogalmazott. Ez Magyarországon sajnos 32 éve nincs így, de ha lehetett a rendszerváltozáskori ellentéteket, feszültségeket még tovább élezni, növelni, az mára sikerült – tette hozzá. Majd úgy fogalmazott: így ma valóban az a kérdés, hogy előre menjünk-e, vagy hátra.

Kövér szerint, ha összevetjük, hogy 2010 előtt milyen állapotban volt az ország, és kik azok, akik akkor hazánk történelmének egyik legsúlyosabb, legmélyebb és legösszetettebb válságát okozták, valamint azt, hogy az elmúlt 12 évben mit ért el 11 millió magyar állampolgárral együtt a jelenlegi kabinet, akkor kirajzolódik, hogy „van vesztenivalónk, és van mit megvédenünk”.

Szerinte minden kormányzásnál lehet jobbat elképzelni, és a jelenlegi kabinet sem gondolja, hogy hibátlan lett volna akár csak az elmúlt négy évben, azt pedig főleg nem, hogy befejezettnek tekintheti a munkát, mert minden rendben és a helyén van – mondta még Kövér, aki ezután áttért az orosz-ukrán háborúra. „Csak bízni és imádkozni lehet, hogy ne terjedjen át Kárpátaljára és az uniós, illetve NATO-tagországok bármelyikére, mert annak beláthatatlan következményei lennének” – fogalmazott a házelnök. (hvg.hu)