fbpx Követ dobni a pocsolyába | CIVILHETES

h i r d e t é s

Követ dobni a pocsolyába

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Követ dobni a pocsolyába

2021. november 04. - 12:23

 

Varga Judit követ dobott a tóba, és a felvert hullámokkal megint sikerült elterelni a közfigyelmet az igazán fontos dolgokról!

A kép illusztráció! - Forrás: Varga Judit Facebook oldala

Buzgó igazságügyi miniszterünk (Isten bocsássa meg, és mindig van lejjebb!) módosítani kívánja a válóperben a gyermekek elhelyezésével kapcsolatos rendelkezést. Miszerint bármely fél kérheti a közös felügyeletet, és a kérelemről (az elhelyezésről) a bíróság dönt.

Felhördült legott az összes anya-, nő- és gyermekvédelmi szervezet: ez megkönnyíti a gaz, feleség- és gyermekbántalmazó, kizárólag a családi pótlékra aspiráló, válófélben lévő férj és atya dolgát, szörnyű skandalumok tömegét okozva!

Tekintsünk most el a legvadabb feminista jogvédők által sugallt képtől, miszerint minden válófélben lévő férj és atya számító asszony- és gyermekbántalmazó!

Tekintsünk el attól is, hogy rengeteg ilyen szemét alak létezik.

Nézzük, hogy mi változott? Érdemben semmi! Eddig is bármelyik szülő kérhette a gyermeknek nála, vagy közösen elhelyezését.
Eddig is a bíróság döntött.

Lehet, hogy most több sirámot, smoncát és hazugságot kell elviselniük!
De hát, a családjogi bírók elég harcedzettek.

De, ha érdemben semmi nem változott, akkor minek? Minek változtatni?

A kérdés jogos, a válasz pedig roppant egyszerű: el kell terelni a figyelmet egy sokkal nagyobb kaliberű törvénymódosításról!

Melyikről? Hát arról, amivel Mager Andrea a nemzeti vagyonért felelős, azt két kézzel az Orbán-klánnak és a csatlós notabilitásoknak szóró miniszter (akinek a lakására több, mint száz adóelkerülő fantomcéget jegyeztetett be a volt, és sok milliárdos sikkasztásért, meg más, több tucat gazdasági bűncselekmény miatt körözés alatt álló, külföldre szökött férje, a miniszter, aki röpke idő alatt nagy értékű ingatlanokat szerzett a miniszteri fizetéséből, és némelyiket kifelejtette a vagyonbevallásából), tehát Mager Andrea terjesztett elő a sporttörvény egyetlen passzusának módosításával arról, hogy az állami tulajdonban lévő sportpályák ingyenesen új tulajdonosnak adhatók.

"Az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter előzetes egyetértésével sportcélokra adhatók ingyenesen önkormányzati tulajdonba."
Így szólt az eredeti jogszabály-szöveg. A módosítás megtévesztően hasonló.

Egyetlen szó marad ki belőle: "önkormányzati"!

Vagyis megkötés nélkül bárki ingyen megkaphatja!

Mit? A falusi libalegelő-focipályáktól a Puskás Ferencről elnevezett tepsiig és más stadionokig, a hatalmas értékű vízi-sporttelepekig (jachtkikötők and others) minden, amire a leghalványabban is ráhúzható, hogy köze van a sporthoz.

Hogy nyugodjunk meg: "az új tulajdonos az ingatlant tizenöt évig köteles elsődlegesen sportcélokra használni, és ezt az ingatlan másodlagos célú felhasználása sem veszélyeztetheti!" Így a folytatás!

Hogy egész világos legyen: ha mondjuk Mészáros Lőrinc és ifjú arája nevén Orbán megszerez egy balatoni jachtklubot, akkor elsődlegesen rendez egy évben egyszer egy bemutató versenyt a cimborái hajócsodáival, egyébként pedig (tizenöt év múlva pedig ilyen megkötés nélkül is) azt csinál vele, amit akar. Jó, nem?

Ezt a szóra sem érdemes apróságot a Varga Judit által gerjesztett hangzavarban egyetlen hírportál fedezte fel, a Jobbikhoz közeli Alfahír, és ennek nyomán a 444.

Hát így!


 

h i r d e t é s