h i r d e t é s

Külföldön újítana fel kastélyokat Tiborcz István

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Külföldön újítana fel kastélyokat Tiborcz István

2019. április 04. - 07:47

 

Már élelmiszerláncok vezetőivel is tárgyal.

A hazai fejlesztések mellett külföldi piacokon is terjeszkedne a BDPST Group

– tudta meg a Portfolio. Az ingatlanfejlesztő két régiós országban is bővíti portfólióját a következő hónapokban, műemléki épületek felújításával és további hasznosításával (irodaház- és hotelkoncepcióval).

A lap értesülését maga Tiborcz István, a cégcsoport tulajdonosa is megerősítette.

A környező országokban is keresik azokat a patinás, sok esetben műemléki védelem alatt álló, mégis évtizedek óta kihasználatlan, folyamatosan romló állapotú ingatlanokat, amelyek, felújításukat követően, akár az eredetitől eltérő funkciók mentén, rentábilisan üzemeltethetők

– mondta Tiborcz, hozzátéve: tárgyalások folynak több hazai és külföldi élelmiszerlánc tulajdonosaival.

A cél, hogy egy olyan komplex portfólióval rendelkezzünk, amelynek egyes elemei – az iroda- és szállodafejlesztés, a kiskereskedelmi ingatlanfejlesztés és a logisztikai ingatlanok – egyenként és egymást erősítve is sikeresek lehetnek. A termékmixben tehát nem csak felújítások, hanem például zöldmezős beruházások is szerepelnek

– mondta Tiborcz István a lapnak.


A Tiborcz-házaspár Bahreinben is tárgyalt már. Forrás: 168ora.hu

Tiborcz tavaly nyáron jelentette be, hogy hogy minősített többséget szerzett a BDPST Zrt.-ben. A 2015-ben alapított társasághoz tartozik a turai kastély, a Ranolder-villa Badacsonyban, a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, egy palotaszint az Andrássy úton, és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek.

De mindemellett Tiborczé a keszthelyi Hullám és Helikon szálló, valamint egy épülő luxusszálló, a lepencei strand felett, Visegrádon. 

A BDPST történetében különös színfolt, hogy üzletelt többek között az FBI által körözött szaúdi üzletemberrel, a néhai Ghaith Pharaonnal is.

A társaság eszközállománya 2017-ben több mint 5 milliárd forint volt, 4,1 milliárd forintnyi adózott nyereséget ért el. 

Tiborcz gyarapodásának tempója csak Mészáros Lőrincéhez és annak gyermekeiéhez hasonlítható. A 33 éves, szombathelyi születésű fiatalembernek 2017 őszén még csak öt cége volt, három hónapra rá viszont már éppen tizenhét.

168ora.hu


 

h i r d e t é s