h i r d e t é s

Külügyi szóvivő: továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Külügyi szóvivő: továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

2022. július 05. - 08:36

Továbbra sincsen magyar áldozata vagy sérültje az észak-olaszországi Marmolada lejtőin történt jégcsuszamlásnak, ahogy eltűnt magyar állampolgárt sem jelentettek eddig a katasztrófával összefüggésben - tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő hétfőn az MTI-t. 

Forrás: wikipedia/Autodelta85

Közölte: a magyar külképviseletek folyamatosan kapcsolatban vannak az olasz hatóságokkal, amelyek továbbra sem tudnak magyar áldozatokról vagy sérültekről. Emellett sem a milánói főkonzulátusra, sem a római nagykövetségre nem érkezett bejelentés eltűnt magyar állampolgárról.

A délután folyamán az olasz hatóságok felhívták a figyelmet egy üresen álló magyar személygépkocsira, amelyet a katasztrófa helyszínéhez közel található parkolóban hagytak.

A külügyi szóvivő közölte, hogy a bejelentés követően felvették a kapcsolatot a gépjármű tulajdonosával. Két személygépkocsiról és egy nyolctagú magyar csoportról volt szó, amely a jégcsuszamlás alatt a Marmolada hegy gerincén tartózkodott 3300 méteren.

Az omlást követően a csapatot helikopterrel hozták le az olasz hatóságok a hegyről, valamennyien jól vannak, és az autókkal együtt már hazatértek Magyarországra.

A külképviseletek továbbra is folyamatosan kapcsolatban vannak az olasz katasztrófavédelemmel, és szorosan nyomon követik az eseményeket - emelte ki Paczolay Máté. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s