h i r d e t é s

Lakossági tájékoztató a Tour de Hongrie kerékpár versenyről

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Lakossági tájékoztató a Tour de Hongrie kerékpár versenyről

2019. június 07. - 11:43

 

Esztergom Város Önkormányzata arról tájékoztat, hogy milyen forgalmi változásokra, lezárásokra kell számítani, a Tour de Hongrie kerékpár verseny 2019. június 12. szerdai versenynapján a városban és Pilisszentléleken.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kerékpárverseny napján, június 12-én szerdán reggel 8:00 és délután 18:00 óra között részleges és teljes útlezárások miatt lehetőség szerint autóikat hagyják otthon, gyalogosan közlekedjenek a városban! A pályát érintő szakaszon parkolni is tilos lesz 11-én 24:00 órától. A parkolás Esztergom teljes területén június 11-én és 12-én ingyenes lesz!

Esztergom város területén a verseny kb. 15.00-18.00 óra között halad át, mely az alábbi zárásokat érinti:

Táti út, Hősök tere, Simor János út, Terézia út, Petőfi út, Kölcsey út, Rákóczi tér, Bánfi Lukács út, Bánomi út, Vaskapui út, Visegrádi út, Esztergom külterület 11-es számú főút (Szamárhegy, Búbánatvölgy, Szobi-rév), Dobogókői út, Földműves utca, Klapka tér, Várköz utca, Szent István tér

A verseny ideje alatt (és előtte) az érintett utcákban teljes útlezárás lesz, mely zárás a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel, megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

A verseny útvonalán az úttesten, illetve az út szélén kérjük ne parkoljanak!

Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről, hisz a kerékpárosok nagy sebességgel, hangtalanul haladnak, mely nagy baleseti kockázatot jelenthet.

A rendezvény időrendje:

2019. 06. 12., szerda 08:00 – 14:00 Célterület, TV állások kiépítése. Célterület kordonozása a térképen jelölt pályaszakaszon. Az építés ideje alatt a forgalom időszakos korlátozásával, forgalom lassítással. A keresztirányú közlekedési utak megtartásával, járművek átengedésével. Teljes zárást csak a célterületen lesz a kiépítési munkálatok alatt.

 

Mezőny első áthaladása a városon: 15:30-15:50 közt

Mezőny második áthaladása a városon: 16:30-17:00 közt

Mezőny harmadik beérkezése a városba és befutó: 17:30-18:00

Tervezett befutó 16:00 – 18:00 Élő TV közvetítés

17:45 – 18:00 Díjátadó ceremónia

 

A kerékpár verseny városi útvonala -

-117-es út,- 11-es út,- Hősök tere,- Terézia utca,- Petőfi Sándor utca,- Kölcsey Ferenc utca,- Bánomi út,– Bánfi Lukács út,- Vaskapui út - Pilismaróti út (11-es út),- Visegrádi út,- 11-es út,- Esztergomi út (11-es út)

A második beérkezésnél a mezőny a Dobogókői út felől érkezik be Esztergomba, majd a Petőfi Sándor utcára kanyarodva még egy teljes kört megy Pilismarót-Pilisszentlélek irányába.

A harmadik beérkezés szintén a Dobogókői út felől történik, majd a következő útvonalon érik el a célvonalat:- Petőfi Sándor utca,- Kölcsey Ferenc utca,- Bánomi út,– Bánfi Lukács út,- Vaskapui út (Panoráma Way),- Földműves utca-, Dessewffy Arisztid utca,- Klapka tér,- Vár utca,- Szent István tér (célvonal)

 

HELYI AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉS KORLÁTOZÁSA

1-es jelzésű járat:

A verseny ideje alatt nem közlekednek a Vasútállomástól menetrend alapján 15:10; 16:10 és 17:10 órakor induló járatok.

11-es jelzésű járat:

A verseny ideje alatt nem közlekednek a Vasútállomástól menetrend alapján 15:28; és 16:28 órakor induló járatok.

43-as jelzésű járat:

A verseny ideje alatt a Bánomi lakótelepről menetrend alapján 15:35; 16:35 és 17:35 órakor induló járatok a Bánomi lakótelep helyett az Autóbusz-állomásról, illetve az Autóbusz-állomásig közlekednek, a vonalvezetésnek megfelelő időpontokban.

 

Pilisszentlélek

Június 12-én három órán át megközelíthetetlen lesz Pilisszentlélek

Esztergom Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy városunkban és környékén kerül megrendezésre a nemzetközi Tour de Hongrie kerékpárverseny, melynek ideje  alatt

2019.június 12-én szerdán 15:00-18:00-ig Pilisszentlélek  minden irányból megközelíthetetlen lesz!

A kerékpárverseny kétszer érinti az Esztergom - Pilismarót – Kétbükkfa-nyereg (Dobogókő) - Esztergom útvonalat.

 

A rendezvény időrendje:

A mezőny első áthaladása a városon: 15:30-15:50 óra között

A mezőny második áthaladása a városon: 16:30-17:00 óra között

A mezőny harmadik beérkezése a városba és befutó: 17:30-18:00 óra között

Tervezett befutó 16:00 – 18:00 -Élő TV közvetítés

 

A mezőny Pilismarótról erdészeti úton éri el Kétbükkfa-nyerget (Dobogókő), ahonnan közúton haladnak Esztergom felé.

Második beérkezés: A mezőny a Dobogókői út felől érkezik Esztergomba, majd a Petőfi Sándor utcára kanyarodva még egy teljes kört megy Pilismarót – Kétbükkfa-nyereg (Dobogókő)  - Dobogókői út irányából Esztergomba.

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell!

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve válasszanak más útvonalat! Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel, megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben!

Akinek Esztergomban van munkája, illetve ide jár gyermeke óvodába, iskolába, kalkulálnia kell a jelzett lezárásokkal!

A parkolás Esztergom területén június 11-én és 12-én ingyenes lesz, de számolniuk kell a megnövekedett turista (néző) forgalommal.

 

AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉS

Helyi közlekedés

Esztergom Földműves utca lezárása miatt valamennyi helyi és helyközi járat 8:00 órától üzemzárásig nem érinti a Földműves utca, Honvédtemető utca, Klapka tér, Szent István tér (Bazilika) megállóhelyeket, helyette a Dobozi Mihály utca, Fecske utca, Béke tér (Bazilika) megállóhelyeken állnak meg.

 

8503 Esztergom - Pilisszentlélek - Dobogókő regionális autóbuszvonalon közlekedő járatok közül csak a Dobogókő hegytetőről 15:50 órakor induló 536. számú Pilisszentlélekig közlekedő járatot érinti.


 

Kommentek

h i r d e t é s