h i r d e t é s

Látogatást tesznek az esőfelhők, csapadékból juthat bőven

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Látogatást tesznek az esőfelhők, csapadékból juthat bőven

2019. április 10. - 06:13

 

Szerdán délelőtt a változó vastagságú és mennyiségű felhőzet mellett a Dunántúlon várható gyenge eső. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután többnyire erősen felhős lesz az ég, csak pár órára süthet ki a nap. Az ország nagy részén számítani kell záporesőre, zivatarra, nyugaton gyenge esőre. A kialakulhat hevesebb zivatarokat erős széllökések és jégeső kísérheti. Élénk lesz az északkeleti szél. 17, 21 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán sem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, azonban a változékony, időnként kiszámíthatatlan időben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán folytatódik a frontmentes, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. A kifejezetten frontérzékenyek most fellélegezethetnek, de a változékony időben gyakori panasz lehet a vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. Az átlagnál melegebb idő folytatódik, a melegedésre érzékenyek migrént, fáradékonyság és alvászavart tapasztalhatnak. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot és kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását.

A fáradtság leküzdésében segíthet 2-3 csésze citrommal ízesített tea, illetve pár perces séta a szabad levegőn. A légmozgás többfelé lesz élénk, időnként erős lökések kísérhetik a szelet. A szél hatására erősödő fejfájásra kell számítani, valamint ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. Panaszaira megoldást jelenthet, ha megpróbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és nyugodt körülmények között tölti a napot.

A szabadtéri tevékenységeket záporok, zivatarok zavarhatják, semmiképp se felejtse otthon esernyőjét! A csapadékos tájakon megnő a páratartalom, emiatt erősen fülledté válhat a levegő, ez pedig nehézlégzést okozhat az asztmások körében.

Bár az időjárás nem nagyon kevez a szabadtéri programoknak, akik a szabadba merészkednek, azokat tiszta levegő és lokálisan csökkenő pollenkoncentráció fogja fogadni. Az allergiások a zivatarok elvonultával fellélegezhetnek néhány órára.

Az ország nagy részén a sok felhő hatására mérsékelt szintű UV-sugárzás várható.

Csapadékos, zivataros időjárás rontja az út- és látási viszonyokat. A hirtelen, nagyobb mennyiségű csapadék lezúdulása vízátfolyásokat okozhat az útburkolaton. Az intenzívebb zivatarok idején jobb félreállni, és megvárni, míg elvonul a csapadéksáv.

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, fejfájás, légszomj. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s