h i r d e t é s

Látszólag nagyot lépnek előre a Belügyminisztériumhoz tartozó egyenruhások

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Látszólag nagyot lépnek előre a Belügyminisztériumhoz tartozó egyenruhások

2021. december 07. - 08:05

Valójában ők is úgy járnak, mint bárki más, azaz; kapnak is, meg nem is.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Mohai Balázs

Jövőre 11 százalékkal emelkedik a hivatásos rendvédelmi szolgálati jogviszonyban lévők bére, és beépül az alapbérbe a 2020. januárjától járó tíz százalékos kiegészítés is, tehát látszólag nagyot lépnek előre a Belügyminisztériumhoz tartozó egyenruhások.

A rendvédelmi érdekegyeztetés munkavállalói oldalát vezető Powell Pál azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a mindössze 200 ezer forintos béreknél ez az alig több mint 40 ezer forintos emelés sem lesz elegendő arra, hogy valaki el tudja tartani a fizetéséből a családját. Mivel a másfél milliót kereső parancsnokok is ekkora emelést kapnak, a legalsó és legfelső bérek egyre távolodnak egymástól, s a tiszthelyettesek változatlanul nagyon rossz helyzetben lesznek. Az érdekvédő szerint a beígért, hathavi bérnek megfelelő jutalom, közismert nevén a fegyverpénz ígérete magyarázza, hogy miért nem volt tömeges leszerelés, amikor átmenetileg feloldották a távozási tilalmat. November 19-e óta azonban ismét nem lehet leszerelni.

A ruhapénz most is csak az egyenruhásokat illeti meg és véletlenül sem a 2022. január 1-től érvényes megemelt bérek alapján számolják ki az összegét, hanem az idén december végén fizetett bér alapján. A rendvédelmi igazgatás alkalmazottai nemhogy fegyverpénzt nem kapnak, a béremelésük is jelképes, átlagosan öt százalékos lehet, de ez sem jár egyformán mindenkinek, a sima munkaviszonyban alkalmazottak, így például a rendőrségi épületeket védő fegyveres biztonsági őrök központi béremelésre egyáltalán nem számíthatnak. G.E. (Népszava)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky