h i r d e t é s

Látványos, de pazarlóan drága és felelőtlen a Fürdő Szálló tetőszerkezetének felújítása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Látványos, de pazarlóan drága és felelőtlen a Fürdő Szálló tetőszerkezetének felújítása

2019. július 16. - 10:58

 

Pontosan két hónapja közölte az Önkormányzat Esztergom weboldalán, hogy megkezdődött a Fürdő Szálló tetőszerkezetének felújítása. 

A 19759 helyrajzi számon elhelyezkedő ingatlant alaposan körbekerítette a kivitelező 2019. május 20-tól, jelentős méretű munkaterületet kialakítva.

Lapunknak nyilatkozott egy, a munkafolyamatokat ismerő szakember és aggályait fejezte ki a munkavégzéssel kapcsolatban.

Amikor a Bástya parkoló felől még csak 10-15 tetőléc volt felerősítve nem teljes hosszban, jól szemügyre lehetett venni a szerkezetet.

- kezdte a szakember

A láthatóan jelentős mértékben elhasználódott és rongálódott tetőszerkeszteben csak székállás szakaszt cseréltek, szarufázatot és gerendázatot nem. A régi szarufázatra erősítették a lentről mártottnak látszó (tehát rovar, gomba és talán tűz ellen védőbevonattal ellátott léceket), de vajon mit ér ez akkor, amikor a tetőszerkezet többi része ugyanezt nem kapta meg?

- továbbá;


A képen jól látható, hogy ennél a tetőfelújításnál nem hiányzik a lécezés alatti tetőfólia, Esztergomban ez valamiért kimaradt.


A Fürdő Szálló tetőszerkeztének felújítása, lécezés alatti tetőfólia nélkül.

A fenti képekben a munkafolyamat mellett az is közös, hogy egyidően készültek. 

Tovább menve újabb hiányosságokat vettem észre, mégpedig a lécezés alatti tetőfólia hiányát, amely a beszivárgó, esetleg fedésen esett komolyabb sérüléseken beáramló cspadékvíztől hivatott megvédeni a tetőszerkezetet és az épület belsejét.
- a legdurvább hanyagság pedig a szakember véleménye szerint:

Megbontott tetőszerkezettel védelem nélkül áll az épület az időjárásnak kitéve. Ez lehet kivitelezői hanyagság, de ha a megrendelő részéről nem volt megkövetelt az állagmegóvás, akkor súlyos hanyagság, már-már szándékos rongálás és a város pénzének hűtlen kezelése-herdálása is felmerül.

Feltételezhető, hogy megvizsgálták a felújítás előtt a szerkezetet és nem volt indokolt a szarufázat cseréje,ami még hihető is, de az impregnálás és a tetőfólia hiánya akkor is aggasztó.


 

h i r d e t é s