h i r d e t é s

Lázár János: Orbán Viktor képes lesz megfékezni a korrupciót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lázár János: Orbán Viktor képes lesz megfékezni a korrupciót

2022. február 27. - 07:17

Lázár János volt kancelláriaminiszter szerint biztosan befolyásolja a magyarországi parlamenti választások eredményét az ukrán-orosz háború, de hogy milyen irányba, azt nem lehet megmondani. - írj a Napi.hu

Forrás: Portfolio.hu

Az orosz-ukrán háború várható pusztító gazdasági hatásokról Lázár János volt kancelláriaminiszter az Mforon folytatott beszélgetésen elmondta, egyetért Joe Biden amerikai elnökkel abban, hogy a szabadságnak ára van, amit meg kell fizetni, és nem lesz olyan ember Európában, akinek az életét gazdasági értelemben ne befolyásolná a háború. „Minden ágazatot és a mezőgazdaságot is hátrányosan fogja a háború érinteni, bele fog remegni mindenki.”

A hírportál kérdésére, hogy számoltak-e a Fideszben ezzel a forgatókönyvvel, és mire számítanak, hogyan befolyásolhatja a választási esélyeket a háború kitörése, a képviselő elmondta, azzal mindenképpen számoltak, hogy az előttünk álló években nem lesz olyan stabilitás, mint az elmúlt 10-15 évben. „Covid, infláció, energiaárak, háború, ezek mind kockázatokat jelentenek. Megváltozott a világpolitikai, világgazdasági helyzet.”

Azt a választókerületében az emberekkel beszélve is tapasztalja, hogy „aggasztja, foglalkoztatja” az embereket a helyzet, ezért szerinte is biztosan befolyásolni fogja a választási eredményeket a háború, de hogy milyen irányba, azt még nem lehet megmondani.

Szőrmentén érintette a politikus a Fidesz-közeli korrupciós botrányokat is. Úgy vélte, „természetes dolog”, hogy egy ilyen régóta hatalmon lévő, és ilyen jelentős számú politikai közösséghez csapódnak haszonlesők, akiket saját anyagi érdekeik vezérelnek. „Körültekintőbbnek kell lenni, jobban, határozottabban kell ezeket az ügyeket kezelni. Erre egyetlen ember lehet képes: Orbán Viktor.” (Napi.hu)