fbpx Lázár János szerint óriási változások jöhetnek a magyar élelmiszeriparban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Lázár János szerint óriási változások jöhetnek a magyar élelmiszeriparban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár János szerint óriási változások jöhetnek a magyar élelmiszeriparban

2020. november 28. - 18:32

 

Magyarország 20 millió ember élelmezésére is képes lenne, de még saját magát sem tudja ellátni, ezért szorul importra az élelmiszeriparban, mondta Lázár János kormánybiztos a Rádió 7 csütörtöki műsorában. A politikus szerint Magyarországon korszakváltás előtt áll az élelmiszeripar.

Lázár János - Fotó: MTI/Rosta Tibor

Magyarország 20 millió ember ellátására is képes lenne, azonban még saját magát sem látja el: importra szorul az élelmiszeriparban, jelentette ki Lázár János. A kormánybiztos szerint önellátásra kell törekedni, illetve arra, hogy az ország a határon túli térségeket is el tudja látni élelmiszerrel, írta meg a Promenad.

A politikus szerint kedvező az elképzelések fogadtatása, ezért a kormány a jövőben nagy erőforrásokat csoportosít át az élelmiszeriparba. Magyarországnak 10 év múlva nemcsak járműipari high-tech országnak kell lennie, hanem jó minőségben és extra mennyiségben kell élelmiszert is előállítania. Ahogy a kormánybiztos fogalmazott, az élelmiszeripar korszakváltás előtt áll.

Lázár János erről december 3-án a Portfolio Csoport által idén a 8. alkalommal megszervezett Agrárszektor Konferencián fog részletesebben beszélni. A kormánybiztos először a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél megvalósuló állami mintagazdasági program ismertetésével fogja bemutatni a magyar agráriumban elkezdődött modellváltást, majd egy kerekasztal-beszélgetésen fogja megvitatni az ágazat szakértőivel, hogy mit kellene tartalmaznia egy új agrárgazdasági „new deal-nek?

Az Agrárszektor Konferencia idén rendhagyó módon, online kerül megrendezésre, ami azt jelenti, hogy az előadók, a kerekasztal-beszélgetések és az előadások élőben lesznek közvetítve. A szervezők a konferencián résztvevőknek egyedülálló networking lehetőségeket, élő kapcsolatépítést, privát videó call-okat és interaktív szobákat biztosítanak, épp csak az élő koccintásra fog hiányozni. (agrarszektor.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s