h i r d e t é s

Lebukott egy német újságíró, hogy sarat kent a ruhájára, hogy drámaibb legyen az árvízi tudósítása – VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lebukott egy német újságíró, hogy sarat kent a ruhájára, hogy drámaibb legyen az árvízi tudósítása – VIDEÓ

2021. július 24. - 10:08

Úgy néz ki, hogy német RTL-nek nem volt elég drámai a tudosításhoz a dráma, amelyben több mint 160 ember életét vesztette.

A német RTL tudósítónője úgy érezte, túl tiszta a ruhája egy ilyen bejelentkezéshez, ezért saját maga kente be sárral a ruháját, hogy hitelesebbnek tűnjön. Ezt azonban egy másik szögből megörökítették. Hétfőtől fel is függesztették a hölgyet.

Susanna Ohlen újságírót lencsevégre kapták, amikor sarat kent a ruhájára és az arcára, mielőtt a németországi árvíz egyik helyszínéről tudósított volna. A Deutsche Welle azt írja, valószínűleg azért, hogy a jelentése így hitelesebbnek tűnjön. A videó a német Bild csatornáján is látható, kb. 0:40-től:

Ohlen, aki a német televízió munkatársa, ezután bocsánatot kért. Azt mondta, belátja, hogy súlyos hiba volt bekennie a ruháját, „újságíróként ennek soha nem szabadott volna megtörténnie velem.

Szégyelltem, hogy tiszta ruhában állok a kamera elé, a többi segédmunkás közé. Emiatt ahelyett, hogy kétszer átgondoltam volna, sarat kentem a ruhámra.”

Ohlen olyan embereket mutatott be a riportban, akik segítenek a takarításban Észak-Rajna-Vesztfáliában. A német területeken leginkább Észak-Rajna–Vesztfáliát és Rajna-vidék–Pfalzot érintette a száz éve nem látott esőzés, amelyet a klímaváltozás számlájára írnak, az esőzésekben több mint 160 ember életét vesztette.

A németországi RTL hétfőtől felfüggesztette újságíróját. (Telex.hu) / borsod24.hu

Nem kell egyébként ilyen messzire menni hasonló kópéságért, 2013-ban a HírTV tudósított a súlyos váci árvízről és a kormányközeli adó bejelentkezése során az akkori fideszes, váci polgármester a helyiek egybehangzó állítása szerint kizárólag a riport kedvéért, arra a néhány percre vette fel a munkaruhát és a gumicsizmát, hogy látványosan kisétálhasson a vízből. Az említett videót ide kattintva tekintheti meg.