h i r d e t é s

Lecserélte a félreérthető pózban ábrázolt Kölcsey-szoborról készült címlapfotót az Oktatási Hivatal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lecserélte a félreérthető pózban ábrázolt Kölcsey-szoborról készült címlapfotót az Oktatási Hivatal

2023. február 06. - 18:04

Az erősen félreérthető szoborábrázolás módosítására is Nyáry Krisztián író hívta fel a figyelmet, akit viszont a Hetek című hetilap genderpropagandistának nevezett. 

Forrás: Nyáry Krisztián/Facebook

Lecserélte az Oktatási Hivatal a fura címlapképpel megjelent hetedikes irodalom munkafüzet borítóját – számolt be a „példásan gyors reakcióról” Nyáry Krisztián író, hozzátéve a lépést valószínűleg egy „figyelmetlenségből előállt szándékolatlan hiba” előzte meg.

korábban erősen félreérthető Kölcsey-szobor díszelgett a NAT hetedikeseknek szóló irodalom munkafüzetén, a Himnusz költőjét ölében fogott papirusztekerccsel ábrázolva. Ez sokakat késztetett képzettársításra, s erre szintén Nyáry hívta fel a figyelmet, bár mint kiemelte, nem ő fedezte fel az „irodalmon kívüli motívumokat”.

Ugyanakkor az író és irodalomtörténész nem kevés éllel jegyezte meg, hogy „így aztán sajnos kevésbé erős a Hetek című lap mai véleménycikke, amelyben beteg világban élő genderpropagandistának neveznek, mert megosztottam a szerintük hibátlan borítót”. Nyáry Krisztián hozzáfűzte, hogy e jelzőkön innentől büszkén osztozik az Oktatási Hivatal illetékeseivel, majd mivel mással, mint egy Kölcsey-idézettel zárta a bejegyzését:

„Magunknak magunkról számot adni, már ez is felette nehéz és hosszú figyelem s gyakorlat következése: másokról pedig ítéletet hozhatni, nemcsak felette nehéz, de felette bizonytalan.” (Népszava)