h i r d e t é s

Lehessen SZÉP-kártyával fizetni a "rezsit"!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lehessen SZÉP-kártyával fizetni a "rezsit"!

2022. szeptember 22. - 17:39

"Lehessen SZÉP-kártyával fizetni a "rezsit", illetve a közétkeztetés SZÉP-kártyás fizetésekor a bankok viseljék a költségeket, ne az emberek és az önkormányzatok!" - írja Őrsi Gergely a Facebookon

Forrás: Őrsi Gergely Facebook oldala

"A jelentős élelmiszerár-emelkedés és a sokkoló energiaár-emelkedés hatalmas terhet jelent minden család számára. Kötelességünk, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel lehetőségeink szerint ezt a terhet mérsékeljük. Ennek érdekében javaslom a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy felterjesztési jogával élve kezdeményezze a kormánynál a jelenlegi válsághelyzetben, hogy a Széchenyi Pihenőkártya a közétkeztetési díjak megfizetésére banki költségtől mentesen felhasználható legyen. Erre azért van szükség, mert bár a közétkeztetési díjak jelenleg is megfizethetőek Széchényi Pihenőkártyával, azonban „legfeljebb 3,6% mértékű díjat érvényesíthet a kártyakibocsátó bank”, amit rendszerint érvényesít is.

Viszont ez a magas banki költség azzal jár, hogy a legtöbb helyi önkormányzat a Széchenyi Pihenőkártyával való fizetést nem tudja lehetővé tenni, holott a családok számára érdemi segítséget jelentene, ha a béren kívüli juttatásként megszerzett Széchenyi Pihenőkártya a közétkeztetési térítési díjak megfizetésére is felhasználható lenne.

Javaslom továbbá, hogy a Fővárosi Közgyűlés a felterjesztési jogával élve, a családok terheinek könnyítése érdekében kezdeményezze a Kormánynál, hogy a jelenlegi válsághelyzetben a Széchenyi Pihenőkártya alszámláira átutalt pénz felhasználható legyen a villamosenergia és a földgáz szolgáltatás ellenértékének megfizetésére.

Bízom benne, hogy javaslatomat a teljes Fővárosi Közgyűlés és a Kormány is támogatni fogja." - írja a II. kerületi polgármester a Facebook oldalán


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s