h i r d e t é s

Lesznek nyugdíjasok és nagycsaládosok, akik kapnak adventi ajándékutalványt Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lesznek nyugdíjasok és nagycsaládosok, akik kapnak adventi ajándékutalványt Esztergomban

2019. december 07. - 13:15

 

A 70. életévüket betöltött esztergomi lakosok, valamint a korábban kérelmet benyújtó nagycsaládosok részére decemberben postai úton 5000 forintos vásárlási utalványt juttat el Esztergom Város Önkormányzata, 450 ezer forinttal támogatják a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolát – erről döntött a képviselő-testület a december 5-i, rendkívüli testületi ülésen.

Illusztráció: MTI Fotó: Molnár Ádám

A december 5-i ülésen Hernádi Ádám polgármester és Tóth Tamás Béla képviselők egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni, az ülést Erős Gábor alpolgármester vezette. A képviselők két napirendet tárgyaltak nyílt ülésen, az idősek és nagycsaládosok karácsonyi támogatását, valamint a Zsolt Nándor Zeneiskola alapítványának támogatási kérelmét. 

Adventi ajándékutalvány az időseknek és nagycsaládosoknak

Esztergom Város Önkormányzata idén is ötezer forintos vásárlási utalvánnyal járul hozzá a karácsonyi készülődéshez, amelyet a 70. életévüket betöltött esztergomi idősek, valamint a kérelmüket november 30-ig benyújtott és támogatásra jogosult nagycsaládosok részére postai úton juttat el az önkormányzat december hónap folyamán. 

Az arra jogosult nagycsaládosok és a 70. életévüket betöltött esztergomi időseknek az önkormányzat részéről biztosított karácsonyi ajándékutalványokat tíz támogató szavazattal, három tartózkodással (Bádi Gábor, Cserép János, dr. Révfalvi Gergely) fogadta el a képviselő-testület.

A támogatást Edenred vásárlási utalvány formájában biztosítja Esztergom Város Önkormányzata, az utalványt több tucat helyen lehet felhasználni Esztergomban, az elfogadóhelyek pontos listája az utalvany.edenred.hu oldalon érhető el. 

Támogatás a zeneiskola alapítványának

Az Esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola rendszeres cserekapcsolatot tart fenn Esztergom osztrák testvérvárosa, Mariazell Zeneiskolájával. A két iskola zenészei, zenekarai több alkalommal vendégszerepeltek és adtak koncertet a másik városban, tartottak közös zenei tábort a diákoknak, amely jó alapot teremtett egy szakmai alapon kialakuló kapcsolathoz. A Zeneiskola ifjúsági zenekara 2016 novemberében koncertet adott a mariazelli Bazilikában, az idei évben pedig a Balassa Bálint Vegyeskar kapott felkérést az adventi műsorban való közreműködésre, önálló, a mariazelli Bazilikában tartandó koncert keretében. 

A képviselő-testület támogatta a zeneiskola alapítványának kérését, a Balassa Bálint Vegyeskar marizelli fellépéséhez összesen 450 ezer forint támogatás biztosításáról döntött. 


 

h i r d e t é s