h i r d e t é s

Leváltották a Kossuth Rádió műsorvezetőjét, aki néha mert valódi kérdéseket is feltenni Orbán Viktornak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leváltották a Kossuth Rádió műsorvezetőjét, aki néha mert valódi kérdéseket is feltenni Orbán Viktornak

2019. december 06. - 12:19

 

Nem kérdezheti többé Kocsis Éva péntek reggelenként Orbán Viktor miniszterelnököt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában – írja a 168ora.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Illyés Tibor

A portál cikkéből az derül ki,hogy a  műsorvezetőnek azért kell távoznia, mert néha valódi kérdéseket is feltett a kormányfőnek. Kocsist hivatalosan arra hivatkozva távolították el, hogy a kérdéseiben túl markánsan jelenik meg a saját véleménye, amiről egy interjúban azt mondta, számára az a fontos, hogy gondolkodásra késztesse a hallgatókat.

Olyan társadalomban kellene élni, ahol tudunk párbeszédet folytatni, amelyben kíváncsiak vagyunk a kritikákra, amiben hajlandóak vagyunk azt tudomásul venni, hogy itt is és ott is vannak hibák

– mondta egy interjúban erről. 

A kritika ebben az esetben nyilván nem azt jelentette, hogy megkérdőjelezte volna egy-egy kormányzati döntés létjogosultságát, néha viszont elkezdte firtatni, hogy mi volt az indíték. Ezt tanúsította a olimpiai pályázat visszavonásáról szóló beszélgetés is, amelyben Orbán arról beszélt, hogy a visszavonással Magyarországot megmentették a szégyentől, Kocsis pedig ártatlanul megkérdezte, hogy a népszavazás lett volna-e ez a szégyen. A miniszterelnök erre hallhatóan kiesett a szerepéből, és néhány pillanatig azt sem tudta, mit válaszoljon.

Kocsist a Kossuth Rádió vezetősége többször is figyelmeztette, hogy kerülje az ilyesféle öntörvényűséget, de nem fogta vissza magát. Nem rúgják ki, de egy időn át nem kap műsort. A 444 úgy tudja, hogy kiemelt szerkesztőként az  igazgatóságon dolgozhat tovább.  A 180 percbe Kiss Gábor Istvánt ültetik vissza, aki korábban már vezette a műsort korábban, a kérdéseibe pedig nem szövi bele a saját véleményét. Ma már ő készíthette az interjút Orbánnal.

A 444 szerint mivel a műsorbeosztás az év végéig megvan, és mindenhol Kocsis neve szerepelt, a változás magát a miniszterelnököt is meglepte.

168ora.hu


 

h i r d e t é s