h i r d e t é s

Lezárták a kutatást a magnyitogorszki robbanás helyszínén

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Lezárták a kutatást a magnyitogorszki robbanás helyszínén

2019. január 03. - 17:13

 

Lezárultak a mentési munkálatok a gázrobbanás miatt összeomlott magnyitogorszki lakóháznál, a romok alól 39 ember, köztük hat gyerek holttestét emelték ki - közölte csütörtökön az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Forrás: RFE/RL

Alekszandr Csuprijan, a minisztérium helyettes vezetője bejelentette, hogya romok alatt több holttest nem maradt. A tisztségviselő szerint a négy napig tartó mentési munkálatok rendkívül veszélyes feltételek között zajlottak, mert az egyik megmaradt fal kilengése elérte a 3 centimétert. A mentés részvevői közül senki sem sérült meg.  Az orosz egészségügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogyöt túlélőt kórházban ápolnak, valamennyiük állapota stabil.

A romok alól kimentett 10 hónapos kisfiú állapota normalizálódik. A Rosszija 24 hírtelevízió értesülése szerint talán elkerülhető a korábban elfagyott lábának amputálása.

A mintegy 400 ezer lakosú uráli iparvárosban az óév utolsó napján, feltehetően gázrobbanás miatt omlott le egy tízszintes panelház egy része. Összesen 26 lakás semmisült meg. A hozzátartozók csütörtök délutánig több mint 30 halottat azonosítottak. (MTI) / origo.hu


 

h i r d e t é s