h i r d e t é s

Lezártak egy komplett kórházi osztályt Budapesten fertőzés miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Lezártak egy komplett kórházi osztályt Budapesten fertőzés miatt

2020. április 21. - 14:11

Egy tüdőgyulladással kezelt betegtől indulhatott a fertőzés. A zárlat az osztályon fekvőket ellátó egészségügyi dolgozókat is érinti. - írja a hvg.hu

Forrás: civishir.hu

A budapesti Nyírő Gyula Kórházban egy tüdőgyulladással kezelt páciens két betegtársát már biztosan megfertőzte, további húsz páciens tesztjének eredményére még várnak.

Egészségügyi zárlat alá került több mint húsz beteggel együtt a Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya, miután az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről kiderült, hogy koronavírusos. De a kórteremben mellette fekvő további két beteg vírustesztje is pozitív lett.

hvg.hu írta meg elsőként, hogy kórházban megjelent a vírus. A három fertőzött mellett az osztályon fekvő további húsz beteget is letesztelték, az eredményeikre még várni kell. Akiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, azt továbbküldik valamely járványkórházba, a többieket pedig 14 napig megfigyelés alatt benttartják. Azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik érintkeztek velük, kéthetes házi karanténba kellett vonulniuk. (indirekt.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s