fbpx Liberálisok: Tarlós István zárja ki Orbán családját a budapesti közvilágítás fejlesztéséből! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Liberálisok: Tarlós István zárja ki Orbán családját a budapesti közvilágítás fejlesztéséből!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Liberálisok: Tarlós István zárja ki Orbán családját a budapesti közvilágítás fejlesztéséből!

2018. március 10. - 17:11

 

A Magyar Liberális Párt szerint fennáll a gyanú, hogy Orbán Viktor vejének cége a közvilágítási tenderen keresztül a főváros pénzére is rátenné a kezét. 

Bár a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. által kiírt jelentkezési határidő már egy hónapja lejárt, sem a BDK, sem a fővárosi vezetők nem hajlandóak elárulni, hogy szerepel-e a több mint egymilliárd forintos tender ajánlattevői között az Elios.

Nem elég, hogy a gyanú szerint Tiborcz István cége a tisztességes közbeszerzést kikerülve uniós pénzek milliárdjait szerezte meg, de rossz minőségben és a piaci árnál jóval drágábban végezte el a rábízott munkát.

Sorra bukkannak fel az Elios-botrányban érintett városok, eddig 30 település keveredett korrupciós gyanúba, Budapest vezetése viszont hallgat, mint a sír. Úgy tűnik, Tarlós István nem tudja eldönteni, hogy mivel szolgálja inkább a Fidesz érdekeit: ha megnyereti a tendert az Eliossal, vagy ha nem. A Liberálisok szerint félő, hogy a főpolgármester a választások utánra akarja halasztani a döntést, ami gyáva és erkölcstelen lépés lenne a részéről.

Ha Tarlós István valóban nem tudja eldönteni, mitévő legyen, mi segítünk neki. A Liberálisok felszólítják a főpolgármestert, hogy az egész országra kiterjedő botrány miatt zárjon ki a közbeszerzésből minden olyan céget, amelyhez Orbán Viktor vejének köze van! Ha a tenderre csak a Tiborcz-cég jelentkezett, akkor semmisítsék meg a tendert, és írjanak ki új közbeszerzést!

Április 8-án a budapestiek dönthetnek arról: akarják-e, hogy Tiborcz István rossz minőségű lámpákkal árassza el a fővárost, vagy Orbán Viktor családja vonuljon ki végleg a Budapestet érintő beruházásokból.

os.mti.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s