h i r d e t é s

Ma is készenlétben tarthatjuk az esernyőt, de lehűlés nem jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma is készenlétben tarthatjuk az esernyőt, de lehűlés nem jön

2019. május 20. - 06:07

 

Hétfőn délelőtt sokfelé számítani kell záporra, zivatarra. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixbay.com

Délután országszerte kialakulhatnak záporok, zivatarok. A déli szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de a változékony, záporokkal és zivatarokkal tarkított idő többeknél okozhat vérnyomás-ingadozást. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn időjárási-front nem érinti térségünket, azonban az előző napok időjárását meghatározó sekély ciklonális mező továbbra is változékony időt okoz az ország nagy részén. A változékonyság következtében vérnyomás-ingadozást tapasztalhat, emellett keringési panaszok is felléphetnek. Az idősek és krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikai terhelést és töltsék pihenéssel a délutánt. Országszerte megélénkül, időnként megerősödik a déli, délnyugati irányú szél, ez pedig fejfájást és nyugtalanságot okoz a szélre érzékenyeknél. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszon több folyadék és töltse nyugodt körülmények között a napot.

A melegedés mérséklődik, de a levegő párás marad, emiatt még ezen a napon is számítani kell légszomjra, nehézlégzésre és mellkasi fájdalomra. Az asztmások záporok, zivatarok idején tartózkodjanak zárt térben, és ott várják meg a vihar elvonultát.

A szabadtéri programokat az ország nagy részén záporok, zivatarok zavarhatják. A hő-és komfortérzet alacsony és a hangulatnak sem tesz jót a napok óta tartó változékony időjárás.

A pollenterhelés ingadozik, várhatóan a hét második felében újra nő a légköri pollenkoncentráció.

A közlekedésben a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozza a fő veszélyt. A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, légszomj. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s