h i r d e t é s

Ma szükség lehet az esernyőre, a jövő héten pedig már fázós napok is jöhetnek, talajmenti faggyal

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ma szükség lehet az esernyőre, a jövő héten pedig már fázós napok is jöhetnek, talajmenti faggyal

2019. szeptember 14. - 06:24

 

Az átvonuló gyenge hidegfront mögött átmenetileg visszamelegszik a levegő, hétfőn újra 25 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk. Az igazi változást egy kedd-szerda magasságában érkező hidegfront hozhatja meg, amelynek köszönhetően akár talajmenti fagy is kialakulhat! - írja az idojaras.hu.

C7 olvasói fotó

Szombaton délelőtt többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként lehet zápor, néhol zivatar.  Délután változó mennyiségű felhőzet lesz az égen, hosszabb-rövidebb időre mindenhol előbújik a nap. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, de elszórt jelleggel zápor, néhol zivatar kialakulhat. Az északi szél megerősödik, a délutáni csúcsértékek 20, 26 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Szombaton gyenge hidegfront éri el térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk. - írja a meteoklinika.hu.

Szombaton észak, északnyugat felől gyenge hidegfront érkezik térségünkbe. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket! A szél hatására fellépő panaszok eleinte az ország északi területein jelentkezhetnek, majd az ország középső és déli részein is erősödő fejfájásra kell készülni!

Az immunrendszer erősítése céljából ajánlott áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie

A szabadtéri tevékenységeket helyenként zavarhatja zápor, néhol zivatar, de jelentős csapadék sehol sem várható.  A hő-és komfortérzet a csapadék és az erős szél miatt alacsony, és a következő napokon is szükség lesz a réteges öltözetre! Az UV-sugárzás a mérsékelt tartományban marad, a napos időszakokban sem éri el az erős fokozatot.

A parlagfű pollenszintje jellemzően a közepes-magas, de az Alföldön helyenként a nagyon magas szintet is elérheti. Az allergiás tünetek mérséklése érdekében kerülje a tejtermékek fogyasztását, a szellőztetést pedig időzítse a hajnali vagy késő esti órákra.

A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s