h i r d e t é s

Magyar valóság: kevesebb mint 1000 forintért rúgtak és vertek meg egy embert

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyar valóság: kevesebb mint 1000 forintért rúgtak és vertek meg egy embert

2019. június 27. - 11:03

 

Önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szerencsi Járási Ügyészség egy 44 éves férfi ellen. 

A kép illusztráció! - Forrás: szeged.hu

A vádlott 2018 májusában összetalálkozott régi ismerősével Taktaszadán, akivel korábban gyakran együtt italoztak. Észrevette, hogy a férfi szatyrában egy üveg pálinkát visz, azt – ismerőse beleegyezésével – kivette a szatyorból, de úgy gondolta, hogy ha pálinka van nála, akkor biztos készpénze is lehet. Hangosan követelni kezdte tőle az állítása szerint korábban rábízott rádiósmagnóit, kerékpárját, valamint szerszámait vagy az azok esetleges eladásából származó készpénzt. A sértett tagadta, hogy bármit kapott volna a vádlottól, amint azt is, hogy azokat értékesítette volna.

Erre a vádlott több alkalommal, ököllel megütötte.

A sértett az ütésektől a földre került, de a vádlott ezután megrugdosta. A bántalmazás során a sértett zsebéből kiesett összesen 980 forint aprópénz, amit a vádlott felszedett, és elment. A sértett a fején, a combján, valamint lábszárán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, és könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ellopott aprópénzt később a nyomozó hatóság a vádlottól lefoglalta és a sértett részére visszaadta.

Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. (borsodihir.hu)


 

h i r d e t é s