h i r d e t é s

Magyarország legegészségtudatosabb iskoláját díjazta a Lidl!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Magyarország legegészségtudatosabb iskoláját díjazta a Lidl!

2015. december 02. - 12:36
0 komment

 

A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola nyerte meg a Lidl Magyarország Iskolakezdés egészségesen! kampánya keretében meghirdetett, egészségtudatosságot elősegítő iskolai programokat értékelő pályázat 1 millió forint értékű fődíját.

A Lidl felhívása nagy érdeklődésre tartott számot, országszerte összesen 168 pályamunka érkezett, melyeket szakmai zsűri, Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetője és Sommer Ádám, az áruházlánc marketing vezetője értékelt. Az elbírálás szempontjai alapján – melyek között az egyediség, az újszerűség, az ötletesség és nem utolsó sorban a várható életmód-változtató hatás is szerepelt – a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium pályázatát értékelte a legjobbnak a zsűri, s ezáltal az intézmény a Lidl 1 millió forint értékű vásárlási utalványának boldog tulajdonosa lehet. Az utalványt Kubányi Jolán és Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója személyesen adta át Makkai Ferencnek, az iskola igazgatóhelyettesének és Reményi Ilonának, a pályázatot készítő pedagógusnak.

A beérkezett pályamunkák mindegyike elismerésre méltó, hiszen ezekben az oktatási intézményekben kiemelten fontosnak tartják a diákok egészséges életmódra való nevelését. A pályázati anyagok nagy része kifejezetten a testmozgásra és a gyerekek egészségtudatos táplálkozását célzó programokról számolt be. A jelentkező iskolák csaknem 50%-a sportiskola, 75%-a pedig ökoiskola is volt egyben. A győztes intézmény pályázata egyediségével és kiemelkedő iskolai programjaival vívta ki a zsűri elismerését. Mind az egészséges táplálkozás, mind a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése fontos része az iskola éves programjának. Kiemelendő például a gyógynövényekben és zöldségekben gazdag tankertjük vagy a fővárosi és vidéki iskolákat is megmozgató BPG Olimpiájuk, melyen atlétikai sportágakban mérik össze erejüket a tanulók, de a program keretei között zenés belemelegítés vagy épp sporttörténeti séta is várja őket.

Az iskolai pályázat A Lidl Magyarország szeptemberben indított Egészségesen az iskolapadban! elnevezésű, a gyermekek egészséges étkezésére koncentráló kampánya keretében került meghirdetésre. A kampány során a vállalat praktikus tanácsokkal, egészséges szendvicsrecept kiadvánnyal, speciális Facebook applikációval is igyekezett elősegíteni az iskoláskorú gyerekek tudatos táplálkozását és egészséges életmódját. A kampány sikerét mutatja, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közreműködésével készült szendvicsrecepteket tartalmazó Facebook applikációt a kampány időtartama alatt közel 12 ezren használták.

A Lidl Magyarországról

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruházzal van jelen hazánkban, és közel 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek több mint 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.


 

Kommentek

h i r d e t é s