h i r d e t é s

„Magyarország legnagyobb problémájáról” beszélt Vona a cseh sajtónak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

„Magyarország legnagyobb problémájáról” beszélt Vona a cseh sajtónak

2017. december 05. - 18:08

 

Nem az illegális bevándorlás, hanem a fiatalok kivándorlása Magyarország legnagyobb problémája – nyilatkozta Vona Gábor, egy interjúban, melyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap. - írja a mandiner.hu.

Forrás: flickr.com Fotó: Jorge Díaz

Magyarország legnagyobb problémája nem az illegális bevándorlás, hanem a magyar fiatalok kivándorlása 

– vélekedett Vona Gábor, a Jobbik elnöke abban az interjúban, amelyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap. Az ellenzéki pártelnök úgy véli: Orbán Viktor kormánya azt szeretné, hogy a választási kampány egyetlen témája a bevándorlás legyen. 

Eközben azonban az történik, hogy több mint félmillió fiatal magyar állampolgár távozott Nyugat-Európába, Nagy-Britanniába, Németországba, Ausztriába.

A mai Magyarországnak ez a legnagyobb problémája

 – szögezte le. Vona Gábor szerint ez azért történik,

mert (a fiatalok) nem látják értelmét annak, hogy Magyarországon éljenek.

A politikus úgy látja, hogy a magyarországi demokrácia csak kirakat, színjáték, tartalom nélküli csomagolás. Bár látszólag minden demokratikus intézmény létezik, azok vezetői nagyon hamis játékot játszanak.

És mindennek az élén Orbán Viktor áll

 – vélekedett a politikus. 

Orbán azt állítja, „illiberális demokráciát” épít. Bár nehéz megmondani, hogy mire gondol, a tények önmagukért beszélnek.

A legfőbb ügyész például semmit sem tesz a korrupció ellen, holott ez lenne az egyik legfőbb feladata

– állapította meg Vona Gábor.

Ha tehát azt kérdezi, melyek Magyarország legnagyobb problémái, akkor a társadalom szempontjából ez a tömeges kivándorlás az országból, míg politikai szempontból a demokrácia hiánya”

– jelentette ki Vona Gábor.

Az ellenzéki pártvezető azt mondta, hogy a Jobbik nem akarja kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, és kizárja a koalíciót a Fidesszel vagy a volt baloldali kormánypártokkal. Amennyiben pártja sikerrel szerepel a választásokon, akkor koalíciós partnerként csak az újonnan alakult pártok jöhetnek számításba.

Vona Gábor szerint – bár jelenleg a Fidesz a legnépszerűbb párt –, nagyon nagy a bizonytalanok aránya, így a választási preferenciákat az utolsó három hónap kampánya fogja meghatározni.   

mandiner.hu


 

h i r d e t é s