h i r d e t é s

Magyarországon bemutatják a Wild Edens Oroszországról szóló részét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyarországon bemutatják a Wild Edens Oroszországról szóló részét

2018. augusztus 07. - 18:58

 

A Roszatom közreműködésével mutatja be a National Geographic a Wild Edens Oroszországról szóló részét 2018 augusztusában.

Forrás: natgeotv.com

Wild Edens: Oroszország – ez a címe a sorozat első részének, amelyet a Roszatom közreműködésével mutat be a National Geographic Magyarországon 2018. augusztus 11-én 8 órakor és augusztus 13-án 15 órakor. A film felejthetetlen virtuális utazásra invitál Oroszország legtávolabbi területeire, többek között a Kamcsatka-félszigetre, az Altaj-hegységbe és az Északi-sarkvidékre. E zord szépségű vidékek törékeny ökoszisztémáit  is fenyegeti már a klímaváltozás.

A Wild Edens projektet a Roszatom közreműködésével a National Geographic mutatja be a közönségnek. A projekt részeként játékfilm hosszúságú dokumentumfilm-sorozatot forgatnak és mutatnak be azokról az érintetlen helyszínekről, ahol az ökoszisztémák különösen érzékenyek a globális felmelegedés hatásaira. A projekt fő célja, hogy felhívja a nemzetközi közösség figyelmét az éghajlatváltozásra és hirdesse, hogy világszerte elkerülhetetlen a tiszta energia használatára való átállás.

A Wild Edens stábja több hónapon keresztül forgatott a Föld legnagyobb kiterjedésű országában és a keletről nyugatra tízezer kilométert átfogó Oroszország legtávolabbi sarkaiba is eljutott. Láthatóak a filmben lazacra vadászó kamcsatkai medvék, az Északi-sarkvidék partjainál sikló bálnák, megörökítették a filmesek a pézsmatulok küzdelmét a rideg időjárással és bemutatják a változatos növény- és állatvilág ritka képviselőit egyedülálló, természetes élőhelyükön.


 

h i r d e t é s