h i r d e t é s

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely MSZP-s alpolgármesterének leváltását javasolta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely MSZP-s alpolgármesterének leváltását javasolta

2022. április 28. - 10:54

Márki-Zay Péter polgármester (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) csütörtökön javaslatot tett Hódmezővásárhely MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés minősített többsége.

Dr. Kis Andrea és Márki-Zay Péter - Forrás: Dr. Kis Andrea Facebook oldala

Márki-Zay Péter a képviselőknek a helyszínen kiosztott indítványban zárt tárgyalására tett javaslatot, Kis Andrea azonban kérte, hogy miként megválasztásáról, leváltásról is nyílt ülésen döntsenek. A szocialista politikus a javaslathoz csupán annyit fűzött hozzá, Márki-Zay Péter másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a városvezetés "egymás közti leszámolásában" nem kívánnak részt venni. A Fidesz-KDNP képviselői ezért kivonultak a napirend tárgyalásáról, és a titkos szavazáson sem vettek részt.

A minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak.

A közgyűlés - a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása alapján -visszavonta az önkormányzati bérlakások díjának emeléséről szóló tavalyi döntését. A képviselők határoztak arról is, hogy a lakóknak a befizetett többlet bérleti díjat jóváírják.

Cseri Tamás kifejtette, a kormány szándéka egyértelmű volt, meg kívánta védeni a világjárvány alatt az embereket kiadásai növekedésétől. Az önkormányzat megpróbálta ezt "kicselezni", a kormányhivatal azonban megállapította ennek törvénytelenségét - tette hozzá. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky