h i r d e t é s

Medgyessy békejobbot nyújt a Fidesznek!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Medgyessy békejobbot nyújt a Fidesznek!

2016. december 31. - 08:20
0 komment

 

A baloldali ellenzéket a Jobbikkal való választási együttműködésre felszólító Medgyessy Péter hülyeségeket beszél a Nyugati Fény szerint. 

Forrás: ATV.hu

A blog úgy látja, hogy a baloldaliak zöme sosem fog a Jobbikra szavazni, és a jobbikosok zöme sem ikszelne baloldali jelöltre.

Medgyessy Péter, volt szocialista miniszterelnök Péterfi Judit Magánszféra című ATV-s műsorának vendégeként úgy nyilatkozott, hogy szerinte Orbán Viktor kormányának leváltása érdekében a baloldalnak mindenképpen össze kell fognia a Jobbikkal. 

Nyugati Fény blog ezt követően, finoman szólva nem kímélte a Jobbikkal való együttműködésre felszólító volt szocialista miniszterelnököt az „Előbújt Medgyessy Péter és hülyeségeket beszél” címmel közölt írásában.

A cikk szerzője  a Jobbik, a DK és az MSZP között tervezett választási együttműködéssel kapcsolatban ugyanarra a következtetésre jut, mint a magyar politológusok többsége:

Egymástól távoli pártok támogatottságát nem lehet mechanikusan összeadni, mert a szavazótáboruk nem kompatibilis egymással. A baloldaliak zöme sosem fog a Jobbikra szavazni, és a jobbikosok zöme nem ikszelne baloldali jelöltre soha.”

A Nyugati Fény cikkírója szerint az együttműködésre kényszeríteni tervezett, két balos valamint a harmadik, eddig jobbosnak ismert párt kölcsönösen egymás ellenében építették fel magukat - az elveik szembeköpése nélkül tehát nem léphetnek semmilyen koalícióra egymással.

Mást gondolnak a gazdaságról, az Európai Unióról, a szabadságjogokról, minden fontos kérdésről. Azon a napon veszítenék el a törzsbázisuk 80 százalékát, amikor lepaktálnának egymással. A jobbikosok négyötöde a büdös életben nem szavazna többet egy olyan Jobbikra, amelyik koalícióra lépett a baloldallal. És vice versa ugyanez elmondható a baloldali-liberális emberekről. Egyik pártnak sem érdeke, hogy ilyen öngyilkos módon leamortizálja magát a választói előtt.

– írja Nyugai Fény.

A Nyugat Fény az általa "Bölcs Megyónak" titulált, Medgyessy Péternek a Jobbikkal való együttműködést szorgalmazó politikai éleslátását olyan különleges, dicsérő szavakkal jutalmazta, amelyeket azok irodalmi értékére és tényfeltáró etológiai vonatkozására való tekintettel egyaránt kár lenne nem idézni:

Eddig is tudtuk, hogy Medgyessy nem a legélesebb kés a fiókban, de hogy ezzel az ésszel tényleg miniszterelnök lehetett, az egészen új távlatokat nyit az aranyhalak és a törpehörcsögök számára a politikai életben."

(888.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s