h i r d e t é s

Még egy felmérés igazolja, nőtt a forgalom Budaörsön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Még egy felmérés igazolja, nőtt a forgalom Budaörsön

2015. február 11. - 15:29
0 komment

 

Az új útdíjrendszer bevezetésével 12-15 százalékkal nőtt a forgalom a fizetős utakkal párhuzamos ingyenes szakaszokon.

Ez derül ki egy közlekedési adatokat elemző cég felméréséből. A legforgalmasabb januári napokon csaknem harminc százalékos volt a növekedés.

A legjelentősebb változást a régi 2-es úton tapasztalhatták az autósok. Akik Vácról, Gödről vagy Dunakesziről ingáznak, azok közül sokan választották a városokat átszelő 2-est a fizetős M2-es és az M0-s helyett.

Ugyanezt tapasztalták az 1-es főúton. Az M1-M7-es autópálya fizetőssé vált bevezető szakaszán például változatlanul 11 perc alatt lehetett eljutni Gazdagrét központjából egy budaörsi bevásárlóközpontba. A Budaörsöt átszelő 1-es főúton idén januárban már 18-20 percig tartott ez az út, míg tavaly legfeljebb tizenöt perc volt itt a menetidő.

A kutatás nem reprezentatív, a módszertanáról és a mintavételről nincs leírás. Annyi biztos, hogy ez egy valós idejű dugófigyelő rendszer, a fővárosban és az agglomerációban rendszeresen közlekedő sofőrök adatait használja.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere egy másik tanulmányra hivatkozva 15 százalékosra tette az útdíj miatti forgalomnövekedést. A Fidesz helyi vezetője ezt vitatta. A tanulmány és a referenciák Budaörs honlapjáról letölthetőek.

 

index.hu (Fotó: Kovács Attila)


 

h i r d e t é s