h i r d e t é s

Még nem fúj visszavonulót a borult, párás idő, sűrű ködre figyelmeztetnek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Még nem fúj visszavonulót a borult, párás idő, sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. január 21. - 06:21

 

A következő napokban kedden délelőtt a magasabban fekvő tájakon kisüthet a nap, de sokfelé tartósan borult, párás idő lesz. - írja az idojaras.hu.

Tél a debreceni Nagyerdőben. Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédy zsolt

Szitálás előfordulhat, de számottevő csapadék nem várható.  Délután többnyire párás, felhős időre készülhetünk, de a magasabban fekvő tájakon kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt marad a változó irányú szél, a legmagasabb hőmérséklet -1, +4 fok körül alakul. Szerdán délelőtt északnyugaton elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet, máshol még marad a fényszegény idő. Számottevő csapadék nem várható.  Délután északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, némi időre a nap is kisüthet. Csapadék nem valószínű. Megélénkül az északnyugati szél. 1, 6 fokra melegszik a levegő.

MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: estétől elsősorban az ország északi, északnyugati felén többfelé lehet sűrű (zúzmarás) köd képződésére számítani. Kedden délelőtt lassan javulnak csak a látási viszonyok a köddel borított tájakon, az ország nagy részén egész nap borult, párás idő lesz a jellemző. Helyenként előfordulhat ónos szitálás, hószállingózás is.

A sűrű köd veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyére adtak ki figyelmeztetést.

Orvosmeteorológia

Kedden újabb front nem érkezik, de nem kezdenek érdemben mérséklődni a panaszok. A hideg idő és párásság ronthatja a komfortérzetet. - írja a meteoklinika.hu.

Kedden újabb front nem érkezik, azonban a napok óta tartó hideg idő hatására a hidegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai nem mérséklődnek számottevően, és melegfront jellegű tünetei is jelentkezhetnek. Többfelé ködfoltokkal indul a nap, és napközben is többfelé marad a párás, nyirkos idő. Amennyiben ízületi bántalmakkal él, akkor keleten főleg a kopásos jellegű, míg a Dunántúlon a gyulladásos fájdalmai erősödhetnek fel. A végtagokat ajánlott óvatosan, kíméletesen átmozgatnia, illetve most pár napig kerülje a vörös húsok és a zsíros ételek fogyasztását. Óvja szervezetét az extra terheléstől: tartsa folyamatosan melegen, állandó hőmérsékleten a végtagokat, ez azonban csak átmenetileg nyújthat megoldást.

A hideg hatására megszaporodhatnak a görcsös panaszai is, lazító, nyugtató fürdővel mérsékelhetőek a tünetek. Jellemző lehet a fejfájás és a migrén is! A szabadban alacsony a hő- és komfortérzet, ráadásul ismét egyre magasabb a légszennyezettség – tartózkodjon minél kevesebbet a szabadban. és a szellőztetés is csak rövid ideig ajánlott.

A közlekedők eleinte többfelé nedves, csúszós, lefagyott útburkolaton autózhatnak. Mérsékelje a sebességet, tartson nagyobb követési távolságot. A lehangoló időben a figyelem is lankadhat, és helyenként párásság rontja a látásviszonyokat, vezessen mindig az útviszonyoknak és a közlekedési körülményeknek megfelelően!

Vezető tünetek a mai napon: ízületi panaszok, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s