h i r d e t é s

Megdöbbentő: lebuktak a hajléktalanokat összeverő mohácsi rendőrök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megdöbbentő: lebuktak a hajléktalanokat összeverő mohácsi rendőrök

2021. február 23. - 11:06

 

A sértett elmondása szerint az egyik rendőr elektromos sokkolóval próbálta megbénítani. Időközben a Mohácsi Rendőrkapitányság két járőrét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Blikk beszámolója szerint a botrány akkor robbant ki, amikor a TEK megjelent az ügyben érintett kapitányságon, majd bilincsben vitték el a próbaidős őrmestert és egy törzsőrmestert. A két rendőr hajléktalanokat vert össze szolgálat közben, amiről felvétel is készült.

A szolgálati autóra felszerelt fedélzeti kamera rögzítette az eseményeket, amiket így a pécsi központban dolgozók kollégáik élőben láthattak. Két mohácsi hajléktatlant vertek össze alaposan az azóta letartóztatásra és felfüggesztésre került rendőrök.

Blikk kérdésére az egyik megvert áldozat, aki akkor a mohácsi hajléktalanszállón volt, elárulta, hogy régóta él az utcán, hozzászokott már a kemény helyzetekhez, de ez a rendőri megalázás teljesen kiborította.

A lapnak adott interjújában elmondta, hogy a Duna partján ült és étkezett, körülbelül hajnali három óra volt. Rettentő hideg volt, fázott, majd a két rendőr odalépett hozzá, belekötöttek, hogy a kése egy centivel hosszabb a megengedettnél.

A neve elhallgatását kérő sértett elmesélte, hogy a fejét és a lábát is rúgni kezdték. Hiába könyörgött a rendőröknek, azok nem hagyták abba. Sőt, az egyik gyanúsított még egy elektromos sokkolót is használt, majd a csőre töltött pisztolyával rámutatott.

Kiderült, hogy a "duónak" nem ez volt az első esete, és valamilyen más ügy miatt figyelték őket. Végül a kihallgatásuk során mindent bevallottak, bár a kamerán lévő felvételek alapján nem is tudtak volna másképpen tenni.

"A Blikk úgy tudja, a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, míg fiatalabb társa próbaidős, nemrégiben jött ki az iskoláról. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy hasonló ügyben már nyomoz, abban is mohácsi rendőrök a gyanúsítottak." – írta a Blikk. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s