h i r d e t é s

Megdöbbentő megállapítások a koronavírus hatásáról a gyermekekre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megdöbbentő megállapítások a koronavírus hatásáról a gyermekekre

2020. augusztus 04. - 06:21

 

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ tanulmánya szerint a gyerekek minden korcsoportja fogékony a vírusra. 

A kép illusztráció! - Forrás: WION

A jelentés alapját az a több tucatnyi koronavírusos eset adta, amelyet egy Georgia államban szervezett nyári gyerektáborban tártak fel június végén.

A tesztelt gyerekek 76 százalékánál lett pozitív az eredmény, a pozitív esetek negyede nem mutatott tünetet.

Akik tüneteket tapasztaltak, lázról, fej- és torokfájásról számoltak be. A táborban 600-an voltak, közülük csak 344-en végeztek koronavírustesztet, közülük 260-an, tehát a tábor csaknem fele bizonyult fertőzöttnek. A pozitív estek közül 51-en tízévesek vagy annál fiatalabbak, 180-an tizenévesek, 29-en pedig nagykorúak voltak. Mivel nem mindenkit teszteltek, úgy vélik, a fertőzöttek száma magasabb lehetett.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ közlése szerint a vírus annak ellenére is terjedt, hogy a tábor szervezői minden, a fertőzés megelőzésére ajánlott legtöbb módszert és eszközt alkalmazták.

  • A gyerekeket ugyanakkor nem kötelezték maszk vagy más, az arcukat eltakaró eszköz viselésére, a tábor 250 alkalmazottját és önkéntesét azonban igen.
  • A beltéri programokon az ajtókat és ablakokat nem tartották nyitva, hogy a szellőzést elősegítsék.

Két nappal a vendégek érkezése után, június 23-án az egyik tizenéves gyereket megfázásos tünetekkel hazaküldték. Miután az ő koronavírus-tesztje pozitív lett, június 27-én bezárták a tábort. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s