h i r d e t é s

Megépülhet a luxusszálló és lakópark a balatonszemesi kemping helyén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megépülhet a luxusszálló és lakópark a balatonszemesi kemping helyén

2019. szeptember 05. - 12:36

 

A 24.hu értesült, hogy egy 17 hektáros túlnyomórészt zölddel borított területen épülhet fel egy ötcsillagos szálloda és egy 96 lakásos lakópark a Balaton partján Balatonszemesen. - írja a 444.hu.

Az új Balaton-törvény hatálybalépésével minden akadály elhárult a balatonszemesi kemping beépítése elől. A jelek szerint a szemesi önkormányzat és a beruházó is arra várt, hogy életbe lépjen az új jogszabály, és elkezdődhessen a Vadvirág kemping helyére tervezett luxusszálloda és villapark építése.

A polgármester és a képviselőtestület augusztus 8-án szavazott a beépíthetőség megnöveléséről (15-ről 35 százalékra, a zöldterület csökkentéséről,

a kemping kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról.

A kemping, amelyet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist üzemeltet, idén mmég kinyitott, de a helyén a Cape Town Real Estate Zrt. projektje fog megvalósulni.

A kieső zöldterület pótlására a képviselőtesület egy kéthektáros területet választott ki, ahol strand létesül majd.

A Balaton partjának beépítésére elméletileg nincs lehetőség, de a Balaton-törvény szolgáltat kiskaput ahhoz, hogy még zsúfoltabbá váljon Magyarország legnagyobb tavának partja,  vagy ahogy

Witzmann Mihály fideszes vezérszónok (a siófoki térség képviselője) szavaiból már akkor [a törvény kihirdetésekor] kiderült: kulcskérdés, hogy ki tudják elégíteni a beruházások területi igényeit.

444.hu


 

h i r d e t é s