h i r d e t é s

Megérkezett az igazi nyár

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megérkezett az igazi nyár

2020. augusztus 07. - 05:57

 

Hosszú időre visszatér a strandidő! - A következő napokban igazi strandidőre van kilátás, a hőmérséklet szinte mindenhol meghaladja a 30 fokot. Legfeljebb néhol alakulhat ki egy-egy frissítő zápor - írja az Időjárás.hu

Délelőtt helyenként fátyolfelhők lesznek az égen, de emellett sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem lesz. 

Délután igazi nyári idő lesz többórás napsütéssel, csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Szombaton sok napsütésnek örülhetünk, a déli megyékben lehet intenzívebb a gomolyfelhő-képződés. Legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy frissítő zápor. Az északkeleti szél élénk lesz. 29, 34 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap a napos időben csak elvétve valószínű egy-két frissítő zápor, zivatar, igazi strandidőre van kilátás. Élénk lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem érinti a Kárpát-medence térségét. Ugyanakkor sokfelé panaszkodhatnak a 30 fok fölötti értékeket nehezebben viselők, elsősorban az idősek és a szívbetegek számára lehetnek nehezebbek a délutáni órák. - írja a meteoklinika.hu

A mélyebb völgyekben, ahol éjszaka jobban lehűl a levegő,

érdemes éjjelente jól kiszellőztetnie a lakást,

az oxigéndús levegőben az alvás is nyugtatóbb, pihentetőbb lehet. Ha a melegre érzékeny, akkor az esti vagy a reggeli órákra ajánlott időzítenie a megterhelőbb tevékenységeket: a bevásárlást vagy a kerti munkát, de akár tehet ilyenkor egy rövid sétát is, vagy egyszerűen csak levegőzzön egyet a teraszon felfrissülés céljából. A nagy melegben azonban sokan fáradtságot, bágyadtságot is érezhetnek.

Fontos a sok folyadék fogyasztása is, a víz mellett friss gyümölcslevesekkel is hűsítheti magát. A pollenterhelés magas, a parlagfű is napról-napra egyre intenzívebb tüneteket okozhat!

Szabadtéri tevékenységek: A napsütés hatására kellemesen alakul a komfortérzet, szabadtéri tevékenységek során kellemes hőérzetre készüljön, de a tűző napon könnyen rosszul lehet! 

UV-sugárzás: A déli órákban erős UV-sugárzás várható, ez ellen magas faktorszámú fényvédőkkel óvja a bőrét, a vízpartokon és strandolás közben pedig legyen még óvatosabb! 11 és 15 óra között húzódjon árnyékba – ott is lehet barnulni, ráadásul egyenletesebb, egészségesebb színt kaphat így.

Pollen: A pollenterhelés magas, a parlagfű is napról-napra egyre intenzívebb tüneteket okozhat!

Közlekedés: A közlekedőket időnként elvakíthatja az erős napsütés, legyen mindig kéznél napszemüveg, így megelőzheti a baleseteket. A napon álló autóban soka ne hagyjon kisgyereket, állatot, vagy más élőlényt, pillanatok alatt felforrósodhat az utastér!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s