h i r d e t é s

Mégsem sikerült visszahozni a Telekomot a régi kerékvágásba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mégsem sikerült visszahozni a Telekomot a régi kerékvágásba

2015. november 13. - 15:43
0 komment

 

Csütörtökön még úgy tűnt, sikerült elhárítania a Telekomnak a múlt hétvége óta tartó online hibát, de végül csak nem működik rendesen a szolgáltató online felülete, így a számlabefizetés sem.

Fotó: technokrata.hu

Kedden számoltunk be róla, hogy napok óta nagyon lassú, sokszor pedig elérhetetlen a Magyar Telekom weboldala, és ha be is töltődik, használhatatlan az online ügyfélszolgálati részleg, ahol sokan a számlájukat is be szokták fizetni. Csütörtökön a szolgáltató tájékoztatása alapján arról írtunk, hogy sikerült elhárítani a hibát. De péntek 13-ára egyértelművé vált, hogy korai volt az öröm, továbbra sem működik zökkenőmentesen a rendszer - írja a HVG.

A Telekomhoz érkező panszokból úgy tűnik, az ügyfélszolgálati felületre már mindenki be tud lépni, de a számlák megtekintése és főleg befizetése sokaknak továbbra sem működik.

A szolgáltató felhívja az előfizetők figyelmét, hogy az iPhone-raandroidos és windowsos telefonokra is letölthető Telekom alkalmazáson keresztül be lehet fizetni a számlákat. De akinek nem sikerül, az ne aggódjon, a technikai problémából adódó fizetési késedelem díját a szolgáltató nem számlázza ki.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s