fbpx Megszüntettek egy buszmegállót az ott élő idős emberek legnagyobb bánatára | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megszüntettek egy buszmegállót az ott élő idős emberek legnagyobb bánatára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megszüntettek egy buszmegállót az ott élő idős emberek legnagyobb bánatára

2021. november 16. - 07:33

 

A Volán illetékesei az esztergomi önkormányzatra mutogatnak és a vonatkozó előírásokra.

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, az ellenzék közös képviselő-jelöltje lépett, miután a városrész fideszes önkormányzati képviselője, Erős Gábor nem igazán tett semmi kézzel foghatót az ügyben.

A Fidesz helyi ügyekhez való hozzáállásával kapcsolatban általánosságban elmondható, hogy a legvégsőkig nem tesznek semmit nyilvánosan, és az egyes döntések utólagos kommunikációja vált rendszeressé. A döntések pedig sok esetben kényelmetlenséget vagy kellemetlenséget okoznak azoknak, akiket ez a gyakorlatban érint.
Ezen könnyű lenne változtatni, de nehezen hihető, hogy a Fidesz egyik-napról a másikra változtatna ezen a közel 30 éves gyakorlaton.

Nunkovics Tiborhoz az elmúlt napokban több megkeresés és panasz is érkezett a megszűntetett buszmegállóval kapcsolatban. Szentgyörgymezőn sok idős ember él, akik a tömegközlekedést igénybe véve intézik ügyeiket, utaznak. Éppen ezért okoz számukra gondot az, hogy a Földműves utcai buszmegállópár páratlan házsorszámú oldalán a buszmegállót megszüntették.

A képviselő megkereste a helyi tömegközlekedést ellátó Volánt, a cég illetékesei arról tájékoztatták, hogy "a megálló ellenirányú párja ismereteink szerint jelenleg nem felel meg a vonatkozó Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) előírásainak" továbbá felhívták arra a figyelmet, hogy a panasszal forduljon az önkormányzathoz: "a közúti szakasz és egyben a megállóhelypár üzemeltetője Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata, így a megálló forgalomba helyezésével kapcsolatban kérem, szíveskedjen hozzájuk fordulni."

Az ellenzéki képviselő az alábbi kérdésekben várja a választ a település jegyzőjétől:

  • érkezett-e lakossági panasz a korábbi buszmegállóval kapcsolatban?
  • tervezik-e új buszmegálló létesítését az ezen a szakaszon közlekedő helyijáratok számára, ha igen, mikor és hol, ha nem, akkor miért nem?

 

Kommentek

h i r d e t é s