fbpx Megvan, ki építi a Budapest–Belgrád-vasútvonal északi szakaszát | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megvan, ki építi a Budapest–Belgrád-vasútvonal északi szakaszát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megvan, ki építi a Budapest–Belgrád-vasútvonal északi szakaszát

2022. január 15. - 06:25

 

Több mint ötvenmilliárdból fejlesztik a Ferencváros állomás és Soroksár közötti szakaszt.

A kép illusztráció! - Forrás: Jászai Csaba / MTI

A FeSo Konzorcium nyerte el a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. közbeszerzését a Ferencváros állomás és Soroksár közötti vasútvonal fejlesztésére – szúrta ki a VG az európai közbeszerzési értesítő friss számában.

A BUDAPEST–BELGRÁD-VASÚTVONAL ÉSZAKI SZAKASZÁT JELENTŐ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSÁRA A V-HÍD ÉPÍTŐ ZRT. ÉS A CHINA RAILWAY MAGYARORSZÁG KFT. KÖZÖSEN ADTA BE A GYŐZTES AJÁNLATOT.

A FeSo Konzorcium mellett a STRABAG Vasútépítő Kft. is pályázott.

A beszerzés – amely nem kapcsolódik európai uniós alapokból finanszírozott projekthez vagy programhoz – végleges összértéke nettó 173,63 millió dollár (mai árfolyamon több mint 54 milliárd forint). A szerződés eredetileg becsült összértéke egyébként némiképp magasabb, 173,7 millió dollár volt.

A megállapodást január 2-án kötötték meg a felek. Az eljárás eredményéről szóló tájékoztatóból ugyanakkor az is kiderül, hogy az ajánlatkérő, tehát a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. feltételes beszerzési eljárást indított és folytatott le, mivel a fedezet nem áll rendelkezésre. „Az ajánlatkérő az eljárást lezáró döntést meghozta azzal, hogy a szerződés hatályba lépésének feltétele a fedezet rendelkezésre állása” – idézi a dokumentumot a VG. (Index)


 

h i r d e t é s