h i r d e t é s

Meleg időre készülhetünk, zivatarok is várhatók

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meleg időre készülhetünk, zivatarok is várhatók

2015. augusztus 02. - 07:54
0 komment

 

Vasárnap országszerte folytatódik a melegedés, de nem lesz zavartalan napsütéses idő.

Záporok, zivatarok várhatóak, melyeket felhőszakadás és jégeső kísérhet.

Részletes előrejelzés

Délelőtt nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, már csak az északkeleti, keleti régióban lesz gyengén felhős az ég. A Dunántúlon a változóan felhős időben szórványosan záporokra lehet számítani. A keleti országrészben csapadék nem valószínű. Délután országszerte közepesen, erősen felhős időre készülhetünk. Főként a nyugati és déli tájakon esőre, záporokra, zivatarokra lehet készülni. Néhol akár nagy mennyiségű csapadék és jégeső is előfordulhat. A keleties szél időnként megélénkül. A hőmérséklet csúcsértékei 27, 32 fok között alakulnak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn kezdetben még országszerte erősen felhős idő várható, záporokkal, zivatarokkal, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A nap második felében már csak futó záporokra lehet számítani, egyre többfelé csökken a felhőzet és kisüt a nap. Mérsékelt lesz a keleti szél. 29, 34 fokra számíthatunk.

Kedden kánikulára készülhetünk. A sok napsütést csak néhány gomolyfelhő zavarhatja. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Szerdán fokozódik a hőség. Kezdetben még gyengén felhős lesz az ég, majd derült, csapadékmentes idő várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. Kora délután 31, 36 fok várható.

Csütörtökön tikkasztó hőségre készülhetünk. Derült, csapadékmentes idő lesz. A keleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Pénteken rekkenő hőség várható. Felhő sem lesz az égen. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 32, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet.

 

idojaras.hu

Posted by SEJT on 2015. augusztus 1.

 

h i r d e t é s